Tirsdagens aviser om it

DI: Digitalt tv-net risikerer at blive et flop. Kinesisk satsning på dansk telemarked. Mærsk-selskab fyrer op under USA-satsning. Tetra-selskab i ny offensiv. Politiet vil beslaglægge hjemmeside. Telia-chef vil tage Dyremoses mobile førertrøje. El-skrotansvar tynger de små importører. Canal Digital vil drive nyt tv-net.

DI: Digitalt tv-net risikerer at blive et flop
Det planlagte digitale tv-sendenet, som går i luften til foråret, risikerer at blive en fuser. Uden et kommercielt konsortium bag kommer det næppe til at løbe rundt økonomisk, advarer ITEK, Dansk Industris branchefællesskab for it- og kommunikations-virksomheder. (Berlingske Tidende)

Kinesisk satsning på dansk telemarked

Tom Lundberg, der indtil for et år siden var administrerende direktør for Ericsson i Danmark, skal lede et kinesisk teleindtog i Danmark. Her skal han blandt andet overbevise teleselskaberne om, at de bør købe både infrastruktur, datakort og mobiltelefoner fra den 34.000 mand store Huawai-koncern. (Børsen)

Mærsk-selskab fyrer op under USA-satsning

Det delvist Mærsk-ejede softwarehus Premitech fordobler nu sit amerikanske mandskab i et frontalangreb på markedet for test-software i et forsøg på at opnå kritisk masse i sin amerikanske satsning. Krav om overskud udskudt og nye investorer på vej ind. (Børsen)

Tetra-selskab i ny offensiv

Damm-gruppen i Sønderborg er på charmetur med sin digitale udgave af de walkie-talkies, som anvendes af politi og brandfolk. Anledningen er en ny rapport med anbefalinger af, hvordan Tetra-teknologien bør anvendes i Danmark. (Børsen)

Politiet vil beslaglægge hjemmeside

Enhedslistens folketingsmedlemmer står foran at blive sigtet for at have overtrådt terrorparagraffen. Det sker, efter at partiet har afvist en henstilling fra Københavns Politi om at fjerne en hjemmeside med en appel fra den terrorsigtede bevægelse Foreningen Oprør. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telia-chef vil tage Dyremoses mobile førertrøje

Den svenske telegigant går til modangreb på TDC og kapitalfondenes nordiske strategi. Selskabet står godt rustet, da regnskabet i Danmark netop for første gang er endt med sorte cifre på bundlinien. (Børsen)

El-skrotansvar tynger de små importører

Mindre importører af elektronik-produkter føler sig uforholdsmæssigt hårdt ramt af de ny regler om håndtering af el-affald, der træder i kraft efter nytår. Reglerne, der flytter omkostningerne ved affaldshåndteringen fra kommunen over på producenter og importører, vil presse priserne og afholde mindre aktører fra at handle på tværs af grænserne, lyder det fra flere sider. (Erhvervsbladet)

Canal Digital vil drive nyt tv-net

Canal Digital stiler efter et digitalt sendenet med landets mest sete tv-kanaler. Det vil indebære, at der skal være adgang for TV3 og Kanal 5, som har reklamepauser i programmerne. "Vi er allerede involveret i det digitale sendenet i Finland og har budt på at blive operatør på det norske net, og vi ser det som en oplagt rolle for os i Danmark," siger Jens B. Arnesen, administrerende direktør i Canal Digital, der er ejet af den norske telekoncern Telenor. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere