IT-Universitetet: Nej til stort superuniversitet

IT-Universitetet med rektor Mads Tofte i spidsen vil ikke være med til at lade sig opsluge af et stort superuniversitet i stil med amerikanske MIT, som Forskningscenter Risø har foreslået.

IT-Universitetet vender tommelfingeren nedad til at blive en del af Forskningscenter Risøs forslag om at slå fem universiteter i hovedstadsområdet sammen til et stort superuniversitet af international klasse.

- Forslaget står helt for Risøs egen regning. Vi mener, at vi bedst kan bidrage til værdiskabelsen i Danmark ved at fastholde IT-Universitetets status som lille, selvstændigt og innovativt universitet, siger IT-Universitetets rektor, Mads Tofte.

Sammenlægning af fem

Forskningscenter Risø's forslag indebærer en sammenlægning af Risø, DTU, Handelshøjskolen i København, Danmarks Farmaceutiske Universitet og altså IT-Universitetet.

Det ville i givet fald skabe et stort universitet med 23.000 studerende og 2.400 forskere og ph.d-studerende.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er begejstret for ideen.

Han mener, at der er brug for et dansk fyrtårn i de internationale viden- og innovationsmiljøer i stil med det berømte elite-universitet Massachusetts Institute of Technology, MIT.

Strategi fastlagt i juni

Den holdning deler IT-Universitetet imidlertid ikke.

At universitet med godt 1.300 studerende foretrækker enegang blev besluttet allerede i sommer, hvor universitetets bestyrelse drøftede fremtidige samarbejder på et strategi-seminar.

- Og den strategi, der her blev lagt, peger i en helt anden retning end Risø's udspil. Og indtil videre kører IT-Universitetet målrettet efter den lagte strategi, siger Mads Tofte.

Han peger på, at Videnskabsministeriet klart har tilkendegivet, at deltagelse i et stort fælles-universitet skal være frivilligt.

Helge Sander vil nu tage initiativ til, at de nævnte parter mødes for at drøfte en sammenlægning.

- Det er en vision med slagkraft og perspektiv, siger Helge Sander i en pressemeddelelse.

Forslaget om sammenlægningerne vil efter alt at dømme blive diskuteret, når Globaliseringsrådet mødes i dag, torsdag. Med i rådet er Danfoss' topchef Jørgen Mads Clausen, der samtidig er bestyrelsesformand for Forskningscenter Risø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere