Skærpet konkurrence sætter skub i e-læring

Øget international konkurrence kræver massive investeringer i uddannelse, mener økonomiprofessor Riccard Petrella. Flere lande har allerede øget investeringerne i it til e-læring, oplyser Cisco Systems.

Berlin: Vejen til overlevelse i den globaliserede konkurrence går via øget viden, mener økonomiprofessor Riccard Petrella, Universitet i Luven.

Han opfordrer regeringer verden over til at satse mere massivt på e-læring for at skabe et løft i befolkningens vidensniveau.

- Du skal have den nyeste viden og adgang til den nyeste teknologi, hvis du vil overleve. Har du ikke det, er der en anden, der får opgaven i stedet for dig. Det er vilkårene med en stigende globale konkurrence, siger Riccard Petrella.

Han pointerer samtidig, at øget viden på globalt plan vil skabe større tolerance på tværs af landegrænser og på længere sigt medvirke til at mindske uligheder.

Britiske investeringer

Riccard Petrella deltager i e-læringskonferencen Online Educa i Berlin, hvor også direktør for Cisco Systems' uddannelsessektor, Mike McKeown, fredag var blandt oplægsholderne.

Han fremhæver Skotland som et eksempel på et land, der allerede har øget investeringerne i IP-baseret it-arkitektur til udbredelse af e-læring.

- Wales er et andet godt eksempel. Her er de mange tyndt befolkede områder nu hægtet på et fælles nationalt netværk, så de studerende kan følge undervisningen via videokonferencer i stedet for at flytte sig rundt, siger Mike McKeown.

Godt i gang

Cisco-direktøren opfordrer til, at udrulningen af den nødvendige it-arkitektur tænkes ind i en større regional eller national plan.

- Det drejer ikke kun om det enkelte universitet. På længere sigt vil det være oplagt også at have andre uddannelsesinstitutioner, biblioteker og eksempelvis museer på samme løsning, så der kan trækkes på ressourcer på tværs, siger Mike McKeown.

Selv når it-arkitekturen kommer på plads venter der ifølge forsker Gilly Salmon fra Universitet i Leicester stadig en stor opgave i at finde det rette miks i de nye måder at undervise på.

Hun har selv stået i spidsen for flere britiske e-læringsprojekter og forventer, at e-læring i stor skala nu i løbet af kort tid kommer ud over det eksperimenterende stadie.

- Vi er kommet op i fart og kan snart lette. De første aviser løb også ind i fiaskoer og blev mødt med skepsis, men har alligevel ændret vores verden radikalt. Det vil e-læring også gøre, siger Gilly Salmon.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere