KMD-systemer under ekstra valgpres

Fusioner af kommuner og nedlæggelsen af amterne sætter ekstra pres på KMD's systemer, der tirsdag håndterer indberetninger af stemmetal fra hele landet. Et forsøg med digitale valglister forløber uden problemer.

It-giganten KMD forventer som følge af kommunalreformen et større pres på valgsystemerne tirsdag aften end ved tidligere valg.

De kommende fusioner af kommuner og oprettelse af fem regioner som afløser for amterne har skabt nye udfordringer for indberetning af stemmetal.

- Vi forventer, at der vil opstå nogle småproblemer i løbet af aftenen, men vi har et stort beredskab klar, hvis det bliver nødvendigt, siger produktchef Palle Skovlund, KMD.

Flere ændringer

Ifølge Palle Skovlund har de særlige forhold ved kommunalreformen krævet flere ændringer i systemerne.

Eksempelvis skal stemmetallene som hidtil opgøres i hvert enkelt af landets kommuner, men det er ikke længere kommunerne selv, der skal godkende og indberette tallene.

I stedet skal tallene for de nuværende kommuner indberettes til valgbestyrelser for de nye storkommuner, der står for godkendelsen og indberetningen.

Også opdelingen af flere kommuner i forbindelse med kommunalreformen giver ekstra udfordringer, når stemmerne skal tælles op.

Digitale valgsteder kører

Seks kommuner har ved tirsdagens kommunalvalg taget digitale valglister til registrering af vælgerne i brug.

KMD beretter om en enkelt scannerfejl på valgstedet på Frederiksberg Rådhus.

Ellers er der ifølge KMD ingen problemer i de seks kommuner, der forsøger sig med digital registrering af vælgere via stregkoder på valgkortene.

- Jeg har lige været på valgstedet på Frederiksberg, og der ruller alt som det skal. Vi får samme meldinger fra de andre steder, men der har ikke været det store tryk på endnu. Det kommer først senere på dagen, siger Palle Skovlund, KMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere