Topnordic køber svenske Nord Net IT

Med købet af den svenske forhandler Nord Net IT dækker Topnordic Sverige tilfredsstillende, vurderer selskabet. Inden næste sommer åbner Topnordic endnu to afdelinger i Norge og en enkelt i Finland.

Topnordics svenske datterselskab har netop overtaget den svenske forhandler Nord Net IT, der har adresse i Göteborg.

- Vi har nu fire afdelinger i Sverige og er blandt de to-tre forhandlere, der dækker Sverige bedst, siger Niels Svenningsen, direktør, Topnordic.

Systemintegratoren Nord Net IT har 29 medarbejdere og omsatte sidste år for 136 millioner kroner. Niels Svenningsen vil ikke sige andet om købsprisen end, at "den blev betalt kontant og var mindre end 100 millioner kroner."

Med det sidste tilkøb forventer Topnordic at omsætte for mere end 700 millioner kroner i 2006 i Sverige alene.

Kulturen afgørende

Niels Svenningsen har brugt meget tid de sidste par måneder på at interviewe såvel ledelsen som de menige medarbejdere i Nord Net IT for at sikre, at kemien er i orden.

- Det er afgørende vigtigt for en vellykket integration, at kulturen minder om vores, og at medarbejdernes holdning til tingene er den samme som vores, pointerer Niels Svenningsen.

Blandt argumenterne for endnu et opkøb i Sverige er en stigende tendens til, at kunderne vil handle og serviceres lokalt.

- Kunder i Göteborg vil ikke tale med en forhandler i Stockholm, konstaterer Niels Svenningsen.

Dertil kommer, at banker, forsikringsselskaber, industrivirksomheder og andre større nordiske virksomheder ifølge Topnordic går mod en øget centralisering af indkøb af it-produkter og -tjenester.

Fortsætter i bestyrelsen

Den administrerende direktør i Nord Net IT, Leif Nord, fortsætter i Topnordics svenske bestyrelse og ledelsesgruppe, hvor han skal være ansvarlig for operationen i det vestlige Sverige.

De øvrige medarbejdere i Nord Net IT fortsætter i Topnordic, som nu har ét regionskontor i Göteborg, to afdelinger i Stockholm og det svenske hovedkontor i det sydlige Landskrona.

- Næste skridt bliver yderligere to afdelinger i Norge og en i Finland, siger Topnordic-direktøren, der forventer at disse nye filialer er på plads inden sommerferien næste år.

Topnordic forventer, at omsætningen uden for Danmark overstiger en milliard kroner i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere