Tirsdagens aviser om it

It-kriminaliteten eksploderer. To nye mobillicenser sendes i udbud. Mange unge får musegener. SAS' papirbilletter bliver dyrere. Regionens dømte er nølende over for elektronisk fodlænke. Stor forvirring om regler for elektronikskrot. Dynamic Systems tager fat på software-eksport.

It-kriminaliteten eksploderer

It-kriminaliteten i Danmark eksploderer i år. Siden Rigspolitiet oprettede en særlig afdeling for it-kriminalitet i 1998, er antallet af sager vokset fra omkring 100 i det første år til mere end 2.300 i 2005. "Vi har i de seneste år oplevet en årlig stigning på 100 procent i antallet af sager. Udviklingen kan ikke stoppes, men det er vigtigt, at folk er opmærksomme på det," siger efterforskningsleder i Rigspolitiets it-efterforskningsafdeling Ronald Pedersen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

To nye mobillicenser sendes i udbud

TDC, Sonofon og Telia har de senere år brugt mere end fem mia. kr. på konkurrentopkøb for at kvæle priskrigen på mobilmarkedet. Bedst som der er faldet ro over stridighederne, udbyder IT- og Telestyrelsen endnu to GSM-licenser. De ledige licenser skyldes, at styrelsen netop har afvist en anmodning fra Telia om at beholde de ekstra mobillicenser, som det svenskejede teleselskab fik med i handlen i forbindelse med købet af Orange sidste sommer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Mange unge får musegener

De unge er ved at klikke sig til museskader i hidtil uset omfang. Trods deres korte tid på arbejdsmarkedet har flere end hver tredje skærmarbejder i alderen 20-29 år gener af at arbejde med musen. Det viser en ny undersøgelse fra HK/Privat. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

SAS' papirbilletter bliver dyrere

Det kommer fremover til at koste ekstra for de forbrugere, der ønsker at få deres flybillet på papir. Fra på tirsdag vil SAS opkræve 100 kroner for at udstede papirbilletter, oplyser nyhedsbrevet Take Off. I stedet skal forbrugere, der ikke ønsker at betale ekstra, indstille sig på elektroniske flybilletter. SAS vil kun anvende elektroniske billetter på ruter fra Danmark til Europa, herunder Skandinavien og dansk indenrigsflyvning. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Regionens dømte er nølende over for elektronisk fodlænke

Siden 1. september har det været muligt at afsone sin fængselsstraf i eget hjem med en elektronisk fodlænke. 12 personer i hovedstadsregionen har udstået deres straf med en fodlænke om benet. Seks er i øjeblikket ved at afsone deres straf. Og de foreløbige evalueringer viser gode resultater. Kun en enkelt afsoner har forbrudt sig mod de strenge hjemmeafsoningsregler i en sådan grad, at han er røget i fængsel. Afsoneren drak alkohol, hvilket er imod reglerne. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Stor forvirring om regler for elektronikskrot

Blot seks uger før producenter af elektriske og elektroniske produkter får ansvaret for at tilbagetage egne produkter, hersker der stor forvirring blandt de tekniske leverandører, som er medlemmer af HTS. Netværksdirektør for de tekniske leverandører Steen O. Rytlig, HTS, som repræsenterer 300-400 danske virksomheder fra branchen, får dagligt stillet spørgmål af virksomhederne, hvorvidt et produkt er omfattet af elektronik-skrotreglerne.
(Erhvervsbladet)

Dynamic Systems tager fat på software-eksport

Det danske marked er for lille til at indfri Dynamic Systems vækstmål på 30-40 pct. i år. Derfor har den succesrige iværksættervirksomhed taget fat på eksport af sine softwareløsninger til opdatering og redigering af hjemmesider - CMS-systemer. I første omgang er blikket vendt mod Norge og Sverige, hvor firmaet er i fuld gang med at positionere sig. I Norge har Dynamic Systems indgået en distributionsaftale med ASP-huset i Oslo, der er godt kendt med markedet for Content Management Systemer (CMS). (Erhvervsbladet)




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere