Bærbare for begyndere

En ny bog om brugen af bærbare pc'er giver en fornuftig introduktion til denne hardware-kategori. "Notebooks" kommer godt rundt om emnet, og enkelte irritationsmomenter ødelægger ikke indtrykket af, at bogen er velegnet til brugere, der skal til at anvende en bærbar pc for første gang. Det skader heller ikke, at den er billig - kun 79 kroner.

Til nye brugere

Joe Kraynak har skrevet en lille bog på 158 sider, som nu er blevet oversat til dansk. Den engelske titel "Teach Yourself Notebook Basics in 10 Minutes" er forkortet til det noget mindre sigende "Notebooks" på dansk, og den handler ikke overraskende om bærbare pc'er.

"Notebooks" henvender sig særligt til brugere, der skal i gang med at anvende en bærbar pc for første gang. Det er dog ikke ensbetydende med, at de mere erfarne ikke kan få noget ud af bogen. De færreste benytter den bærbare pc optimalt, og for eksempel afsnittet om fjernstyring af en stationær pc via modem kan være en åbenbaring for mange.

I bogen gennemgås, hvordan den bærbare pc klargøres, tilsluttes og benyttes. Det beskrives, hvordan man tilslutter eksterne enheder til pc'en, og hvorledes man mest effektivt benytter mus og tastatur. Brugen af pc-kort, den infrarøde port og docking-station behandles. Bogen ofrer en del krudt på batteriet, og der er fornuftige tips til, hvordan man sparer på strømmen.

Brugen af Windows Rejsetaske gennemgås, og man får at vide, hvordan man skal forbinde den bærbare pc til andre pc'er eller til nettet. Der er også afsnit om brugen af pc'en ved præsentationer og til videokonferencer, og selv om afsnittene er ret korte, får bogen i hvert fald det vigtigste med. Sidst i "Notebooks" er der afsnit om vedligeholdelse og optimering af pc'en.

Skønhedsfejl

Bogen går fornuftigt nok ud fra, at man har Microsoft Windows som styresystem. Det er tilsyneladende Windows 98, der er brugt som udgangspunkt, og da de forskellige versioner af Windows langt fra altid opfører sig ens, kan brugere af andre versioner godt få problemer. Det gælder især, når der skrives om konfiguration af netværk, for eksempel i afsnittet om, hvordan den bærbare pc forbindes til en stationær pc.

Ind imellem er det gået lidt for hurtigt. Når bogen frejdigt erklærer, at man kan bruge fjernsynet som skærm, er det kun rigtigt i de tilfælde, hvor den bærbare pc har tv-udgang og man har anskaffet sig de rigtige kabler. Det står der bare ikke noget om.

Trods disse skønhedsfejl er der generelt tale om en nyttig bog, som kommer godt rundt om de emner, der er særligt relevante for brugere af bærbare pc'er. De 79 kroner, man skal slippe for bogen, er ikke for meget.

Notebooks
Af Joe Kraynak
IDG Forlag
ISBN: 87-7843-428-9
Pris: kr. 79,00
Antal sider: 158




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere