SMG-direktør bekræfter salgsrygter

SMG bekræfter, at virksomheden er tæt på et salg, men vil ikke sige, hvem køberen er. Finske GNT er storfavorit, men afviser at være køber. På trods af afvisningen tyder meget på GNT, som køber af SMG.

It-distributøren SMG er tæt på at blive solgt, men det er stadig ikke kendt, hvem det er, der har underskrevet en hensigtserklæring om at overtage SMG.

Finske GNT afviser at være den kommende køber, men en del tyder alligevel på, at GNT er den mest oplagte køber af SMG.

SMG's administrerende direktør i Norge, Alex Jensen, bekræfter, at SMG står overfor et salg, og at den samlede virksomhed bliver Nordens største it-distributør.

Hvis SMG's køber med overtagelsen skal blive den største it-distributør i Norden, så skal den samlede virksomhed omsætte for mere end Scribona, der som den største distributør i Norden omsætter for 10,5 milliarder kroner om året.

Indskrænker feltet

SMG selv omsætter for 5,5 milliarder kroner om året, og det indskrænker køberfeltet til GNT, Tech Data, Ingram Micro og selvfølgelig Scribona selv.

- Hvorfor skulle Ingram Micro eller Tech Data købe lokale selskaber op, når de netop har indført regionale modeller. Så skal de til at nedlægge og lukke, og det vil koste dem en bondegård - begge firmaer har i forvejen brugt formuer på at etablere de regionale selskaber, siger en kilde i branchen til Computerworld.

Flere andre kilder støtter det synspunkt, at hverken Tech eller Ingram er sandsynlige kandidater til at købe SMG.

Tech Data afviser at kommentere sagen overhovedet:

- Jeg vil hverken be- eller afkræfte rygter om os og SMG, siger administrerende direktør Hans Vitalis, Tech Data Danmark.

Scribona, Nordens allerede i sig selv største it-distributør, er ikke en sandsynlig køber af SMG.

Ikke Scribona

Scribona har selv store selskaber i Norge og Sverige, hvor SMG omsætter for milliarder. At rette op på det overlap, vil koste Scribona en formue.

- Vi går efter organisk vækst, og vi gør det, der skal til, for at få vores forretning til at gro, og det er ikke at købe SMG, fastslår, Lars Götzsche, administrerende direktør for Scribona i Danmark.

Dermed står den finske it-distributør GNT (Gateway to Net Trading) tilbage som en oplagt køber.

I februar fortalte Christian Svärd, administrerende direktør for GNT’s svenske forretning, at selskabet har ekspansionsplaner, der også omfatter Danmark.

GNT har brugt de seneste halvandet år og et større tocifret millionbeløb på at bygge et fuldautomatisk lager i Norrköping syd for Stockholm. Lageret skal også forsyne danske og norske forhandlere med pc’er og andet it-isenkram.

Da nogle leverandører for ganske nylig besøgte SMG's svenske hovedkvarter uden for Stockholm gjorde de følgende observation:

Parkeringspladsen vrimlede med finske nummerplader. Hvorfor mon?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere