Kameraet er skrumpet

Minolta har afsløret et ganske lille digitalt kamera ved navn Dimage X. Det er kun to centimeter tykt, og vægten er 135 gram.

Indhold

Kameraproducenten Minolta har lanceret et digitalt kamera med to megapixels og 3x optisk zoom. Disse specifikationer er ikke imponerende, men det er indpakningen til gengæld. Dimage X måler nemlig sølle 85x72x20 millimeter, og det vejer kun 135 gram - dog uden lagermedie og det genopladelige batteri. Det betyder, at Minolta nu går i kamp med primært Canon og sekundært Sony, der har hersket over markedet for de helt små kameraer.

Der er intern zoom i kameraet, så objektivet stikker ikke ud, som man er vant til fra de fleste kompakte kameraer med zoom. Man kan tage billeder med en opløsning på op til 1.600x1.200 pixels, og det skulle være nok til print i A4-format, hvis man kan nøjes med en udskriftskvalitet på 150 dpi. Det er også muligt at optage små videofilm af op til 35 sekunders varighed.

Kameraet har indbygget blitz, og LCD-skærmen er på 1,5 tommer. Der er indbygget mikrofon, så kameraet også kan bruges som diktafon, hvis man vil forsyne billederne med en lille kommentar. Der er også tv-udgang, så man kan se billederne på fjernsynet.

Dimage X er klar til at tage billeder mindre end to sekunder efter, det er blevet tændt. Det benytter SD-hukommelseskort eller MultiMediaCards som lagermedie, og kameraet forbindes til computeren med USB. Prisen bliver omkring 4.000 kroner inklusive til otte megabyte SD-kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere