20 trends for 2002

PC World har spurgt eksperterne, hvilke trends og teknologier der bliver hottest i det nye år.

Indhold

Den amerikanske udgave af PC World har forsøgt at finde ud af, hvilke 20 nyskabelser inden for IT, der vil have størst betydning i den nærmeste fremtid. Listen, som kan findes i sin helhed på PC Worlds websted, ser således ud:

1. AFC harddiske
Fremtidens harddiske bliver fremstillet med AFC-teknologi, hvilket vil sige, at pladerne pålægges et tyndt lag ruthenium. Dermed kan harddiskene få langt højere kapacitet ? helt op til 400 gigabyte i 2003. Læs mere på Computerworld Online.

2. Lommecomputere med en gigahertz
Frekvensen på processorer stiger, og det gælder også for lommecomputere. Allerede i første halvdel af 2002 kommer clockfrekvensen op på 400 MHz for de små computere, og vejen til 1 GHz er ikke lang. Læs mere i denne artikel.

3. OLED
Den nye teknologi til fladskærme har allerede begyndt sin sejrgangs, men 2002 bliver det helt store år for OLED. Skærmene bliver fladere, mere fleksible, mindre strømslugende og får klarere farver. Vi har skrevet om OLED tidligere.

4. Næste generation beskedservice
Instant Messaging med lyd og video og bedre muligheder for at arbejde sammen.

5. Trådløst netværk
Væk med netværkskablerne. WLAN efter IEEE 802.11-standarderne bliver stadig mere udbredt.

6. Opmærkningssprog til det hele
XML og lignende opmærkningssprog (markup language) mangler stadig at få det helt store gennembrud, men det er lige om hjørnet!

7. Hyper-treading
Processorer kan blive mere effektive, hvis de er i gang med to processer samtidig. Vi skrev om hyper-treading i denne artikel.

8. 3GIO
Tredje generations I/O-bus skal afløse PCI-bussen, så data kan komme hurtigere rundt i computeren.

9. Peer-to-peer
Napster viste vejen for en ny måde at arbejde sammen over nettet. Peer-to-peer kan bruges til meget mere end bare at bytte MP3-filer. Læs mere her.

10. Fladskærmscomputere
Fujitsu har fundet en måde at montere mikrochips direkte på fladskærme, og det kan betyde computere, der ikke er ret meget større end skærmen.

11. MRAM
Magnetisk RAM holder på informationerne, selvom man slukker for computeren. Det betyder blandt andet lavere strømforbrug.

12. Presence Technology
Det bliver nemmere at finde folk på nettet. Med såkaldt Presence Technology ved man, hvilke af vennerne, der er på nettet, og hvilke enheder med internetadgang, de er i nærheden af.

13. Brændselsceller
Batterier holder ikke liv i en bærbar computer ret længe, men brændselsceller kan forlænge levetiden. Brændselscellerne kan være baseret på brint, sprit eller noget helt tredje ? bare det virker!

14. Distribueret regnekraft
Lad flere computere på nettet løse dit problem, hvis din egen ikke er kraftig nok.

15. Taleportaler
Stemmestyrede websider er mere brugervenlige end de nuværende tekstbaserede sider. Du spørger, webstedet svarer.

16. Elektronisk tegnebog
Det er smart at have personlige og finansielle data samlet, hvis man vil lave transaktioner på nettet, hvad enten det bliver Microsofts Passport eller en anden service, der bliver standarden.

17. UMTS
Tredje generations mobilnetværk giver helt nye muligheder for dataoverførsel til og fra de mobile enheder. Videotelefoner er bare en af mulighederne.

18. EUL
Ekstrem ultraviolet litografi er den teknologi, der skal gøre det muligt at fremstille processorer med clockfrekvenser på den rigtige side af 10 GHz.

19. Bedre digitale kameraer
Efterhånden som de digitale kameraer bliver billigere og får højere opløsninger, er der lagt op til et farvel til de traditionelle kameraer med film.

20. Seriel ATA
En ny hurtigere standard for tilslutning af harddiske er på vej. Læs mere i denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere