Fredagens aviser om it

TDC solgt om to uger. Modstandsfolk mindes via nettet. Telemyndighed undersøger TDC's svenske lavprisbredbånd. Bygge- og it-brancherne mangler ingeniører. It-chefer fejlinvesterer for milliarder. Landmænd utilfredse med nyt system.

Telemyndighed undersøger TDC's svenske lavprisbredbånd

Danske IT- og Telestyrelsen er gået i gang med at undersøge, hvordan TDC i Sverige kan levere bredbåndsforbindelser til langt lavere priser end i Danmark. Svenskerne kan få TDC-bredbånd på 28 megabit i sekundet for 299 svenske kroner. I Danmark er prisen den samme i dansk valuta, men forbindelsen er 54 gange langsommere. (Berlingske Tidende)

Modstandsfolk mindes via nettet

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil oprette en database på internettet med navnene på de flere tusinde danske modstandsfolk, der modarbejdede den tyske besættelsesmagt i 1940-1945. (Berlingske Tidende)

TDC solgt om to uger

Telekoncernen TDC bliver formentlig solgt til udlandet i løbet af to uger til en kapitalfond eller det schweiziske selskab Swisscom. Prisen vil ligge i omegnen af 100 milliarder kroner. (Berlingske Tidende)

Bygge- og it-brancherne mangler ingeniører

Bygge- og it-brancherne har svært ved at skaffe de ingeniører, de har brug for. Dimittenderne går direkte ud på arbejdsmarkedet og antallet af ledige ingeniører falder, viser en opgørelse fra ingeniørernes A-kasse, IAK. (Ingeniøren)

It-chefer fejlinvesterer for milliarder

Danske it-chefer i stat, amt og kommune har for frit spil til selv at bestemme over softwareindkøb. Dermed risikerer Danmark fejlinvesteringer for milliarder og en offentlig sektor, der er bundet til få leverandører. (Ingeniøren)

Landmænd utilfredse med nyt system

Viceformand i Dansk Landbrug, Gert Karkov, kalder et nyt indberetningssystem, som skulle gøre det lettere for landmænd at kommunikere med offentlige myndigheder, for ubrugeligt og noget makværk. Landmænd skal via nettet indberette deres tal for blandt antal dyr og brug af foder, men har indtil videre besluttet at boykotte systemet. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere