Den danske it-branche vokser igen

Den danske it-branche er tilbage på rette spor efter den nedtur, der satte ind, da it-boblen sprang og it-aktierne styrtdykkede i foråret 2000. Det dokumenterer en stor brancheundersøgelse fra Computerworld, som i dag afholder den årlige Top 100-konference.

Top 100: Den danske it-branche ser endelig ud til at have rystet krisen af sig. Omsætningen vokser, overskuddet stiger, og de danske it-virksomheder ansætter på livet løs.

Det viser en omfattende regnskabsundersøgelse, som Computerworld har gennemført sammen med en række uafhængige eksperter.

- Danske it-virksomheder er i strålende form. Det er slut med at slikke sår, fyre folk og lade de efterladte løbe endnu hurtigere for at få produktiviteten i vejret. Vi skal tilbage til før dotcom-boblen for at finde en styrke som nu, konkluderer chefredaktør Arne R. Steinmark, Computerworld.

Årets Top 100-undersøgelse viser, at de godt 300 største danske it-virksomheder har omsat for 13 milliarder mere, tjent 3,8 milliarder mere og ansat 928 flere end sidste år.

Branchen har dermed brudt de seneste års onde cirkel. Eksempelvis forsvandt der 8.500 stillinger fra den samme gruppe virksomheder fra 2001 til 2004.

- Det er tydeligt, at it-branchen er tilbage i offensiven og nu satser på at vokse og ikke mindst tiltrække de bedste folk i stedet for at skære ned. Stemningen er vendt, og vores undersøgelse dokumenterer, at den ikke bare svæver på varm luft. Se bare på virksomhedernes samlede overskud, der næsten er tredoblet på bare ét år, siger chefredaktør Arne R. Steinmark.

I Top 100-undersøgelsen har Computerworld analyseret regnskabstal for godt 300 danske it-virksomheder efter en objektiv metode, der er udarbejdet sammen med regnskabseksperter fra Danmarks Statistik, Roskilde Universitetscenter og Det Kongelige Bibliotek.

På baggrund af undersøgelsen kårer Computerworld de bedste danske it-virksomheder inden for en række kategorier.

Årets vindere bliver afsløret i dag, onsdag, ved et kåringsshow med over 300 deltagere fra den danske it-verden. Kåringsshowet finder sted på restaurant Nimb i København klokken 13.30 til 17.00, og vinderne offentliggøres løbende her på sitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere