Kazaa lukningstruet

En hollandsk domstol har dømt peer-to-peer tjenesten Kazaa til at lukke for filerne eller bøde med 337.000 kr. - om dagen.

indhold

En hollandsk dommer har dømt fildelingstjenesten Kazaa til at stoppe sin service eller betale 100.000 gylden (337.000 kr.) i bøde om dagen. Sagen er anlagt af den hollandske ophavsrettighedsorganisation inden for musikområdet.

Problemet for Kazaa og firmaet FastTrack, som ejer servicen, er, hvorledes firmaet skal efterkomme dommen. I modsætning til Napster benytter Kazaa ægte peer-to-peer teknologi (P2P), som ikke kræver centrale servere til indeksering af filer. Kazaa-tjenesten tilbyder kun en log-on funktion, hvor klienten modtager en række IP-numre på andre klienter i netværket. Denne simple funktion kan implementeres på andre måder og er uafhængig af Kazaa.

Dommen er den første mod musik-fildelingstjenester, som baserer sig på ægte peer-to-peer. Det er således ikke muligt at fjerne det underliggende netværk, selv om tjenesterne lukker.

I oktober måned anlagde den amerikanske musikindustri repræsenteret ved brancheforeningerne RIAA (Recording Industry Association of America) og MPAA (Motion Picture Association of America) sag an imod Kazaa, Morpheus, MusicCity og Grokster, som alle benytter FastTracks teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere