HP's dvd100i dvd-brænder

Der er for alvor kommet konkurrence på markedet for dvd-brændere til almindelige brugere. Vi tester den seneste af rækken. HP's dvd-brænder dvd100i holder, hvad den lover, men der følger et dårligt stykke software med.

Trumfer Pioneer

Næst efter Pioneer er det HP, der er kommet først på det danske marked med en dvd-brænder til indbygning i pc'er via IDE. Vi har haft HP dvd100i under luppen. Udover selve drevet finder man et DVD+RW-medie, et IDE-kabel, manualer og en samling programmer i pakken. Installationen var helt problemfri.

HP dvd100i kan skrive til DVD+RW-medier med en hastighed på 2,4x, mens DVD-ROM og DVD+RW læses med op til 8x. Når det gælder cd'er, kan drevet læse med maksimalt 32x, skrive til CD-R med 12x og til CD-RW med 10x. Drevet har to megabyte buffer, og det er udstyret med en teknologi, der sikrer mod buffer underrun.

Med disse specifikationer trumfer HP konkurrenten Pioneer, hvis DVD-RW-drev DVR-A03, der højst kan skrive til dvd-medier med 2x og til cd-medier med 8x. Prisen for de to drev er stor set den samme, og med begge drev kan man brænde dvd'er, der virker i andre dvd-drev.

Da vi testede drevet med den medfølgende software, var vi en hel time om at brænde en fuld dvd. De 4,7 milliarder bytes blev altså overført med en hastighed tæt på 1x, svarende til 1.352 megabyte i sekundet. Ifølge specifikationerne skulle vi være mindre end en halv time om denne opgave.

Som cd-brænder virkede drevet, som det skulle. På godt seks minutter kunne man fylde en CD-R. Ved læsning af både cd'er og dvd'er fungerer drevet med CAV-teknologi, hvilket betyder, at læsehastigheden stiger, jo længere fra mediets midte, der læses. Den gennemsnitlige læsehastighed er altså noget mindre end de 8x fra dvd og 32x for cd, der er opgivet.

Tvivlsom software

Den lave brænde-hastighed til DVD+RW skyldes ikke drevet som sådan, men derimod det stykke software, der følger med. Brænde-programmet ved navn RecordNow er i det hele taget absolut ikke det bedste, vi har set, og HP skulle nok have overvejet et andet produkt. Der er for eksempel ingen mulighed for drag-and-drop af de filer, man vil brænde. I stedet skal man igennem en omstændelig proces for hver eneste fil eller mappe, man vil tilføje. Kort sagt: Man bør investere i et alternativ til dette brænde-program, hvis man køber HP's dvd-brænder.

Så har vi mere tilovers for Sonic MyDVD, der også medfølger. Med dette program kan man komponere sin egen dvd-film med titler og det hele. Applikationen DLA, som forvandler DVD+RW-mediet til noget, der ligner et stort diskettedrev eller en langsom harddisk, fungerer også glimrende. Endelig medfølger et backup-program og PowerDVD til afspilning af dvd-film.

Det skal tilføjes, at software-pakken ikke umiddelbart lod sig installere under Windows XP. Det lod til at være HP's installationsprogram, der gav knuder, men HP påstår da heller ikke, at Windows XP er understøttet. Med lidt besvær kunne det dog lade sig gøre at installere de enkelte programmer hver for sig.

Alt i alt er HP dvd100i en udmærket dvd-brænder og ikke mindst cd-brænder, og kompatibiliteten med andre dvd-drev og dvd-afspillere er lige så god, som tilfældet er for tilbuddet fra Pioneer. Prisen er omkring 7.000 kroner, og DVD+RW-medier skulle koste cirka 160 kroner med moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere