Tyskland imod softwarepatenter

Den tyske regering støtter en ny undersøgelse, som konkluderer, at EU ikke skal benytte den amerikanske model for softwarepatenter.

indhold

Det tyske økonomi- og erhvervsministerium bakker op om en ny undersøgelse, som fraråder anvendelse af den amerikanske patentmodel på softwareområdet i EU. Det skriver den britiske nyhedstjeneste ZDNet UK. I USA er kravene til softwareteknologier som patenteres ikke nær så restriktive, som de regler der har været gældende i EU indtil nu.

En nylig undersøgelse foretaget af forskningsinstitutionerne Fraunhofer Instituttet og Max Planck Instituttet på vegne af den tyske regering, konkluderer at den amerikanske model vil hæmme innovation, og Open source-miljøet vil i særdeleshed blive ramt. Den tyske regering bakker op omkring undersøgelsens konklusioner.

Undersøgelsen kommer lige i slutningen af en høringsperiode udstukket af Europa-kommisionen. Britiske jurakyndige mener dog, at EU vil overveje den tyske holdning alligevel.

Men det forventes imidlertid, at EU vil nærme sig den amerikanske patentmodel for at forbedre europæiske softwareproducenters konkurrencestilling overfor amerikanske producenter. Kritikere mener, at det vil stække mindre firmaers muligheder for innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere