Flysimulator tredobler væksten hos HIQ

Det nordiske konsulent- og softwarehus HIQ har brugt andet kvartal på at ansætte 71 nye medarbejdere og tredoble sit resultat før skat til godt 72 millioner kroner. En flysimulator til det svenske forsvar har været med til at sende omsætningen i vejret.

Det er en imponerende regnskabsmeddelelse, det svenskejede firma HIQ, der i Danmark hedder HIQ Wise, netop har offentliggjort.

Omsætningen er vokset 53 procent, fra 233,4 millioner i første halvår af 2004 til 356,6 millioner kroner i 2005. Resultatet før skat er næsten tredoblet, fra 24,7 millioner i 2004 til 72,1 millioner i første halvår af 2005

I første halvår har HIQ ansat 130 nye medarbejdere, heraf 71 inden for de seneste tre måneder.

De pæne væksttal er resultatet af en række ordrer på blandt andet nye flysimulatorer til det svenske forsvar, udvikling af online-spil for amerikanske Gtech og en samarbejdsaftale med Siemens om telefoni i Skåne Len.

HIQ beskæftiger cirka 600 medarbejdere fordelt på i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

På det danske kontor i Lyngby beskæftiger HIQ 50 personer, men forventer at ansætte yderligere ti i år.

HIQ fik sin nuværende form, da det svenske HIQ i 2000 købte det danske selskab Wise Network, som tre danskere to år forinden havde startet for 125.000 kroner.

Wise Network blev handlet for 56 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere