Centrino-afløser født med to hoveder

Intels Centrino-platform vil få sig en kraftig opgradering i 2006. En ny processor med to kerner skal reducere strømforbruget i samspil med et nyt chipsæt og en ny chip til trådløst netværk.

En dobbeltkerne-processor skal afløse Intels Pentium M-processor i chipgigantens opdatering af Centrino-platformen.

I modsætning til Intels nuværende dobbeltkerne-processor til desktop-pc'er, Pentium D, vil der imidlertid ikke blot være tale om at klemme to Pentium M-kerner sammen på samme chip.

Pentium D er netop groft sagt blot to Pentium 4-kerner sat sammen.

Den nye dobbeltkerne-processor til Intels bærbare platform har fået kodenavnet Yonah og er ifølge chipgiganten lige så revolutionerende, som Pentium M var, da den blev lanceret.

Overvåger hinanden

De to kerner er begge baseret på Pentium M's design, men vil samarbejde om at spare strøm og optimere ydelsen ved at overvåge hinanden.

I modsætning til Pentium D, som blev udviklet hurtigt for at kunne levere mere ydelse uden at få chippen til at koge over, er den nye Yonah fra starten udviklet som en dobbeltkerne-processor.

De to kerner vil have hver deres interne hukommelse til rådighed, men vil også dele en fælles cache. Denne cache kan ryddes for data, når pc'en skal spare strøm. Det vil være med til at få strømforbruget for dobbeltkerne-processoren til at være det samme som en enkeltkerne Pentium M, oplyser Intel.

Netop mantraet ydelse per watt er centralt for Intel på konferencen Intel Developer Forum, hvor Intel har præsenteret sit nye chipdesign. Intel har også haft stor succes med Centrino-platformen til bærbare, hvor netop de strømsparende egenskaber har været efterspurgt.

Opgradering af trådløst netværk

Centrino, hvor Yonah kommer til at indgå i den tredje generation af platformen, består af processor, chipsæt og trådløs teknologi.

Også chipsættet og den trådløse teknologi kommer i nye versioner, når Intel er klar med Yonah i første kvartal 2006.

Tredje generation af Centrino har kodenavnet Napa og omfatter udover Yonah chipsættet 945 Express og Pro/Wireless 3945ABG. Sidstnævnte dækker over trådløst netværk, som bliver opgraderet til 802.11e-standarden.

Den indeholder blandt andet muligheden for quality of service for IP-telefoni.

Yonah-processoren vil senere i 2006 blive suppleret af 64-bit-processoren med kodenavnet Merom. Med Merom forsøger Intel at bygge processorer til både desktop og bærbare pc'er ud fra samme chipdesign.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

AURA A/S

Data Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere