PDA'er sikrer kvaliteten i byggerier

Der ligger et stort potentialer i yderligere digitalisering af byggepladser, viser en undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet. Blandt andet kan PDA'er forbedre kvaliteten af byggerier.

Øget brug af eksempelvis PDA'er har et stort og uudnyttet potentiale på byggepladser, viser en undersøgelse fra Institut for Byggeri ved Danmarks Tekniske Universitet.

To medarbejdere fra universitet, Peter Vogelius og Christian Koch, har i undersøgelsen fulgt en gruppe håndværkere, der blev udstyret med en PDA og online-forbindelse til entreprenørens data om byggeriet.

På den måde var det muligt for håndværkerne systematisk at udføre kvalitetssikringen efter de anvisninger, som entreprenøren forinden havde lagt ind og samtidig rapportere afvigelser, fejl eller problemer.

Værktøjet er udviklet af det danske it-firma E-tjek og kan ifølge konklusionerne fra undersøgelsen sammen med lignende produkter blive en væsentlig komponent i arbejdet med at højne kvaliteten i byggeprocesser.

Det skyldes blandt andet, at brugen af PDA'er gør det nemmere tidligere i processen at gribe ind over for mulige fejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere