Fredagens aviser om it

TDC jagter milliardgevinst. Fiberdrømme forgylder elektronikfirma. HP udrydder stress og øge produktiviteten. KMD afviser kritik. Salg af Nettest intet værd for GN.

TDC jagter milliardgevinst

TDC's forlagsvirksomhed TDC Forlag står til at kunne sælges for omkring fem milliarder kroner. Køberne er en række udenlandske kapitalfonde. Blandt køberne er fondene 3i, Veronis Suhler, Apax, Cinven og Macquarie. Flere af fondene har tidligere tjent formuer på at udgive telefonbøger. (Børsen)

Fiberdrømme forgylder elektronikfirma

Elektronikvirksomheden Dansk Kabel Teknik har fået en kæmpeordre fra et jysk bredbåndsselskab svarende til et tocifret millionbeløb. Det er det jyske forsyningsselskab Tre-For, der har afgivet ordren på 30.000 bokse, der skal sidde i de hjem, hvor selskabet installerer en fiberforbindelse. Ordren er Dansk Kabel Tekniks største nogensinde. (Børsen)

HP udrydder stress og øge produktiviteten

Hos den danske afdeling af it-koncernen Hewlett-Packard har en nyudviklet metode øget produktiviteten og forebygget stress. Selskabets serviceafdeling har testet metoden, som nu skal bredes ud til hele organisationen. (Børsen)

KMD afviser kritik

KMD's formand, Odense-borgmester Anker Boye, afviser, at kommunerne bruger for mange penge på it, som en rapport fra Rambøll Management ellers konkluderede tidligere på ugen. I rapporten vurderes det, at de specialfremstillede fagprogrammer til danske kommuner er for dyre sammenlignet med, hvad norske kommuner betaler for tilsvarende software. Det fik foreningen Dansk IT til at kræve KMD privatiseret og splittet op. Det krav afviser Anker Boye også. (Jyllands-Posten)

Salg af Nettest intet værd for GN

Japanske Anritzu, der for nyligt købte den tidligere GN-ejede testudstyrsproducent Nettest, betalte langt mindre end ventet for den danske virksomhed. Prisen på kun 450 millioner kroner betyder, at den aftale GN indgik med investeringsfonden Axcel blev værdiløs. GN solgte i sin tid datterselskabet Nettest til Axcel for én krone. Aftalen betød, at GN skulle have en del af fortjenesten, hvis Nettest senere blev solgt med gevinst. "Det er på den ene side ærgerligt. Vi ville gerne have haft en stor gevinst, men set i bagklogskabens lys var det måske ikke så tosset endda, da vi for to år siden valgte at koncentrere os om vores nuværende forretning og afhænde Nettest," siger koncernchef Jørn Kildegaard. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere