Radikale efterlyser pris på strukturreformen

Det Radikale Venstre er alarmeret over, at 30 procent af it-cheferne i det offentlige ikke kan give et bud på it-udgifterne ved strukturreformen. Partiet kræver en redegørelse fra indenrigsministen om it-udgifterne.

En ud af tre it-chefer i det offentlige har ikke overblik over it-udgifterne ved strukturreformen, viser en ny rapport fra Rambøll Management.

Det alarmerer Det Radikale Venstres digitaliseringsordfører Morten Østergaard.

- Det er bekymrende, at så stor en del af it-cheferne på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad strukturreformen kommer til at koste på it-siden. Det styrker vores opfattelse af, at der ikke er overblik over udgifterne, siger Morten Østergaard.

Han har tidligere påpeget, at den budgetterede milliard kroner til reformen ikke er nok, og at reformen derfor udsulter kommunernes it-budgetter.

- It-sammenlægninger kommer til at dræne de kommunale it-budgetter alene for at sikre driften fremover. Det betyder, at vi forpasser en gigantisk mulighed for at skabe nye og effektive it-løsninger til gavn for kvaliteten i borgerservicen og administrationen, siger Morten Østergaard.

Han vil nu bede indenrigsministeren om en ny redegørelse for it-udgifterne til kommunalreformen.

Samtidig ønsker Morten Østergaard en redegøelse for behovet for investeringer i nye tværgående it-løsninger, der kan bidrage til effektiviseringer i den offentlige sektor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere