Storage-system bryder petabyte-grænsen

Storage-leverandøren EMC mener, at markedet nu er klar til at tage imod de første diskbaserede storage-systemer, som bryder petabyte-grænsen. Selskabets nye DMX-3 kan således lagre 1.024 terabyte fordelt på 960 diske.

Storage-leverandøren EMC er overbevist om, at størrelsen virkelig betyder noget. Det gør selskabet klart med sit nye gigantiske storage-system, Symmetrix DMX-3, som bryder petabyte-grænsen.

Når DMX-3 kommer på markedet til september vil det være det første "hyldevare-produkt", som kan rumme en petabyte eller 1.024 terabyte data fordelt på 960 harddiske.

Det vil i foråret 2006 blive fordoblet til 1.920 diske, oplyser EMC.

Det store storage-system skal ifølge EMC få flere kunder til at skifte fra systemer i mellemklassen til et stort system, fordi prisen per terabyte falder.

- Vi forventer, at DMX-3 vil være med til, at vi kan fastholde vores førerposition i den høje ende af storage-markedet, siger administrerende direktør Joe Tucci fra EMC.

Mindre forskel

Det er ellers først og fremmest i mellemklassen af storage-markedet, at EMC klarer sig bedst for tiden. Det er således salget i dette segment, som sikrede EMC tocifret vækst i omsætningen i selskabets seneste kvartalsregnskab.

Selskabet forventer da også, at den tendens vil fortsætte, hvor mellemklasse-systemerne vokser hurtigere end de helt store systemer.

Hidtil har de to produktserier, Clariion i mellemklassen og Symmetrix i den høje ende af skalaen, været meget forskellige i deres opbygning. Den forskel skal mindskes, men vil næppe forsvinde.

- Vil de nogensinde få præcis den samme arkitektur? Ikke i den nærmeste fremtid. Der vil være flere flere fælles komponenter og kode, men inderst inde vil de stadig være forskellige systemer, siger Joe Tucci.

Fra 1. til 12. august sætter Computerworld i en række artikler fokus på storage. Ideer til artikler modtages meget gerne og kan sendes til j.sandal@cw.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere