Lille sejr til Microsoft mod Google

Microsoft har vundet en lille sejr i første runde af en strid mellem softwaregiganten og Google. En dommer har pålagt Google, at den tidligere Microsoft-chef Kai Fu Lee ikke må arbejde for Google med samme områder, som han gjorde hos Microsoft.

Microsoft har vundet en lille sejr mod søgemaskinerivalen Google i de to selskabers strid om en tidligere Microsoft-chef, som Google nu har ansat.

En dommer i staten Washington, hvor Microsoft hører hjemme, har midlertidigt forbudt medarbejderen Kai Fu Lee at arbejde. Det skriver Wall Street Journal.

Forbudet gælder dog kun arbejde inden for de samme områder, som Kai Fu Lee tidligere arbejdede med hos Microsoft.

Det vil sige søgemaskineteknologi og det kinesiske marked.

Kai Fu Lee er netop blevet ansat af Google for at arbejde med at oprette en afdeling af selskabet i Kina.

Microsoft trækker både Google og Kai Fu Lee i retten, fordi selskabet mener, at ansættelsen krænker en konkurrenceklausul, som Microsoft indgik med Kai Fu Lee i 2000.

Microsoft havde i forbindelse med sagen anmodet om, at der blev nedlagt et forbud mod, at Kai Fu Lee arbejdede med de berørte områder. Det gav dommeren altså softwaregiganten medhold i.

De to selskaber har på det seneste udviklet sig til bitre konkurrenter. Google har en solid position på markedet for søgemaskiner og internetreklame.

Især det sidste er attraktivt for Microsoft. Microsofts administrerende direktør har tidligere sagt, at internettet vil blive det største reklamemarked, men der vil kun være plads til få spillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere