Sikkerhedssvigt truer betalingsfirma

Et alvorligt svigt i sikkerheden hos firmaet Cardsystems truer nu firmaet med lukning, efter Visa og American Express vil afbryde samarbejdet. Svigtet førte til, at hackere fik adgang til oplysninger om op til 40 millioner kreditkort.

Firmaet Cardsystems, som håndterer kreditkorttransaktioner for mere end 100.000 firmaer, erkender nu, at selskabet står på afgrundens rand, efter en alvorlig sikkerhedsbrist.

Cardsystems havde uden tilladelse fra kreditkortfirmaer opbygget en database med transaktioner med 40 millioner kreditkort.

Databasen skulle bruges til udvikling og forbedring af selskabets tjenester. Imidlertid fik hackere adgang til databasen og stjal information om mindst 239.000 forskellige kreditkortkontoer.

Det fik i sidste uge kreditkortfirmaet Visa til at fratage Cardsystems tilladelsen til at validere Visa-korttransaktioner. Også American Express har valgt at afbryde samarbejdet med Cardsystems.

- Når vi får sådan en melding smækket i ansigtet, så betyder det stensikkert, at vi må dreje nøglen om. For hvis du ikke kan håndtere et så udbredt kort som Visa-kortet, så kan du slet ikke køre en forretning som vores, siger direktør John Perry fra Cardsystems til nyhedsbureauet Reuters.

Han mener, at straffen fra Visa og American Express er helt uhørt i forhold til de sanktioner, som kreditkortselskaberne i øvrigt har til rådighed.

John Perry oplyser ifølge Reuters, at der kan blive nye forhandlinger med Visa.

Kreditkortfirmaet Mastercard har givet Cardsystems frist indtil 31. august til at leve op til en række sikkerhedskrav.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere