Presset Sonofon vender nedturen

Sonofons mobilkunder taler mere, og samtidig er der kommet flere af dem. Derfor fik mobilselskabet i andet kvartal et overskud på 41 millioner kroner, efter Sonofon længe har været presset af priskrigen i Danmark.

Det lysner for mobilselskabet for Sonofon i Danmark, som i årets andet kvartal fik et overskud på 41 millioner kroner. Det er det bedste kvartalsresultat i halvandet år.

Samtidig står Sonofon stærkere i Danmark, efter den norske ejer Telenor for to måneder siden investerede 1,4 milliarder kroner i bredbåndsselskabet Cybercity.

Selv forklarer Sonofons administrerende direktør, norske Jan Edvard Thygesen, i en pressemeddelelse væksten med, at både privat- og erhvervskunderne ringer mere.

Samtidig har Sonofon i kvartalet bremset kundeflugten, så selskabet nu har 1,25 millioner egne kunder. Hertil kommer over 200.000 fra andre selskaber, som bruger Sonofons net.

- Samtidig er vi godt på vej med at etablere eget landsdækkende fibernet for endnu stærkere erhvervsløsninger og et lavere omkostningsniveau, udtaler Jan Edvard Thygesen.

Med købet af Cybercity mener Sonofon nemlig at have tilstrækkelig størrelse til at have sit eget fibernet.

I stedet for at leje datakapacitet hos konkurrenten Telia valgte Sonofon derfor for nogle måneder siden at købe sit eget landsdækkende fibernet af netværksleverandøren Globalconnect.

Også Sonofons ejer, norske Telenor, fik et positivt kvartal. Før skat blev det til et overskud før skat på 3,1 milliarder kroner. Pengene kommer primært fra Telenors aktiviteter rundt om i verden, hvor også Canal Digital i Danmark er ejet af Telenor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere