Fredagens aviser om it

Danske mobilselskaber tjener dårligst. Sonofon får ny topchef. Kriseramt Ementor vil sælge fra i Danmark. Danmark forrest i Microsofts CRM-satsning. E-faktura giver forsinkelser. Danske Contex overtager 3D-firma i USA. Olicom i venturesamarbejde med IVS.

Danske mobilselskaber tjener dårligst

En opgørelse fra IT- og Telestyrelsen viser, at danske mobilselskaber er suverænt dårligst i Europa til at tjene penge. I 2004 fik de et overskud på 15 kroner ud af hver 100 kroners omsætning på driften. I gennemsnit fik europæiske teleselskaber et overskud på 35 procent. Flere analytikere peger på, at de danske mobilselskaber mangler opfindsomhed og forretningsevne. Nye indgreb fra IT- og Telestyrelsen betyder, at mobilbranchen årligt mister yderligere omkring 700 millioner kroner i omsætning. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Sonofon får ny topchef

Mobilselskabet Sonofon ventes at annoncere en ny topchef fredag samtidig med resultatet for andet kvartal. Det sker et halvt år efter, at Sonofon mistede sin tredje topchef på bare 16 måneder. Den nye topchef er fundet, siger Sonofon, og kilder peger på Henrik Clausen, topchef for Cybercity, som et godt bud. Cybercity blev for to måneder siden købt af norske Telenor, som også ejer Sonofon. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kriseramt Ementor vil sælge fra i Danmark

Det norske it-konsulenthus Ementor er angiveligt ved at sælge sin overskudsgivende danske kabelforretning fra. TDC, Bravida og Swedia Networks ses som oplagte købere. Ementor vil sandsynligvis sælge kabelforretningen fra i forbindelse med en større rekonstruktion i 2005. Den danske forretning er den suverænt mest tabsgivende i Ementor og har siden januar været gennem to omfattende fyringsrunder. (Børsen)

Danmark forrest i Microsofts CRM-satsning

Microsoft vurderer software til kundestyring, CRM, til at stå over for et gennembrud næste år. Her er danske Tecture valgt til at hjælpe Microsofts programmer på området til at tale sammen med andre programmer fra softwaregiganten, herimellem kalender- og mail-programmer og økonomiprogrammer fra det tidligere Navision. Gartner vurderer, at to ud af tre mellemstore virksomheder vurderer Microsofts CRM-system til at være for umodent frem til udgangen af 2005. (Børsen)

E-faktura giver forsinkelser

Ifølge Dansk Industri har tvangsindførelsen af elektroniske fakturaer til det offentlige givet forsinkelser, selvom der ikke har været problemer med teknikken. Mange virksomheder bruger 12 minutter mere på at fakturere elektronisk end ved den gammeldags papirmetode. I mange tilfælde får virksomhederne også deres betaling senere end tidligere. Til gengæld har kun procent af regningerne fejl i EAN-nummeret. (Børsen)

Danske Contex overtager 3D-firma i USA

Danske Contex Scanning Technology, der producerer storformat-scannere, har overtaget amerikanske Z Corporation, der er førende i verden inden for 3D-printere. Den nyfusionerede virksomhed får 400 ansatte og en omsætning på over en halv milliard kroner. 3D-printerne kan skabe fysiske kopier af produkter ved hjælp af fint gipspulver og vandbaseret bindemiddel, og blandt Z Corporations kunder er Sony, Nasa, Nike og Disney. (Børsen)

Olicom i venturesamarbejde med IVS

De to danske ventureselskaber Olicom og IVS er gået i samarbejde om nogle af de sunde porteføljeselskaber i Olicom. Olicom indskyder sine ejerandele i et kommanditselskaber, som IVS så køber dele af. Ejerandele i LH Comlog og Scalado er allerede indskudt i kommanditselskabet. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere