Tv på mobilen truer mobilselskaber

Kommende mobiltelefoner med muligheden for at se et hav at tv-kanaler via teknologien DVB-H vil være til stor skade for mobilselskaber som TDC og Telia, vurderer teleanalytiker John Strand. Folk vil nemlig hellere se tv end ringe, mener han.

Ikke alle parter på markedet vil få økonomisk glæde af teknologien DVB-H, som gør det muligt at sende et hav af tv-kanaler til mobiltelefoner.

Det vurderer teleanalytiker John Strand fra analysefirmaet Strand Consult.

Hans udmelding kommer forud for, at DR, Nokia, Motorola og TDC i samarbejde med DTU til efteråret vil skabe et testnetværk og afprøve teknologien i Danmark.

Ifølge John Strand er problemet, at tv-kanaler med DVB-H sendes på et særskilt digitalt sendenet og dermed ikke skaber trafik i mobilselskabernes netværk.

- Set med en operatørs øjne har jeg svært ved at se, at det er en fed ting. Vi mener, at det her kan have en negativ indflydelse på den trafik, der kommer i nettene, fordi det er et parallelt net, siger han.

Mere tv, mindre telefoni

Risikoen er simpelthen, at brugerne tager tv-delen til sig og derfor bruger mindre tid på at ringe og bruge andre tjenester, som mobilselskaberne tjener penge på.

Tema om digitalt tv

Fra 18. til 29. juli sætter Computerworld i en række artikler fokus på digitalt tv.


» Læs alle tema-artikler

Mobilproducenter som Nokia, Motorola og Samsung har ellers store forhåbninger til teknologien, der kan skabe stor efterspørgsel efter avancerede - og dermed dyre - mobiltelefoner.

Der er endnu ingen DVB-H-telefoner til salg, men teknologien afprøves for tiden i flere lande. Og snart også i Danmark.

Her er formålet at afprøve teknologien og netop se, hvilke forretningsmuligheder der ligger i at modtage tv på mobiltelefonen.

Fordyrende mellemled

John Strand har dog svært ved at se de store forretningsmuligheder for mobilselskaberne, fordi deres netværk kun kan bruges som returvej, hvis eksempel brugeren vil stemme i et interaktivt tv-show.

Selv peger Nokia på, at mobilselskaberne kan tjene penge på at sælge abonnementer til de forskellige tv-kanaler, men John Strand mener, at det lige så godt kan ske i andre led.

- Hvorfor skal mobilselskaber være fordyrende mellemled, og hvor meget kan de tjene på at sælge de her abonnementer? lyder hans spørgsmål.

Hertil kommer, at tv på mobiltelefonen vil være med til yderligere at skære ned på batteritiden, som i forvejen er presset.

- Det helt store problem er batteritiden. Der kommer flere og flere funktioner, og mange har opdaget, at batteritiden med smartphones er gået fire år baglæns, siger John Strand.

Relevante link

Nokias forum for mobilt tv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere