Øret måske bedre end ansigtet til biometri

Ørets form er bedre end ansigtet til at identificere en person ved hjælp af biometri. Det vurderer to britiske forskere, som nu vil forfine deres metode. Håret er i vejen, men til gengæld ændrer øret sig ikke med alderen eller personens ansigtsudtryk.

Øret kan måske vise sig at være en bedre måde at identificere en person på biometrisk end ansigtet. Det mener to forskere ved University of Southampton i Storbritannien.

De biometriske træk ved øret ændrer sig ifølge forskerne ikke med alderen på samme måde som ansigtet.

Forskellige ansigtsudtryk vil heller ikke forvirre et system, der benytter ørets form til identifikation.

- Håret er et problem, men det kan løses ved at bruge infrarøde billeder, siger Mark Nixon, den ene af de to forskere bag projektet til magasinet New Scientist.

I en pilotundersøgelse af profilfotos viste forskernes metode sig at have en præcision på 99,2 procent, og det har givet dem mod på at forbedre metoden yderligere.

De to forskere er ikke de første til at anvende øret som en metode til at identificere personer. Hidtil har metoden været den samme som ved ansigtsgenkendelse, hvor placeringen af en række fikspunkter repræsenteres ved en vektor.

De to forskeres metode består ifølge New Scientist i at skabe en biometrisk repræsentation af hele ørets form og ikke blot karakteristiske træk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere