Artikel top billede

(Foto: Adarsh Chauhan/Unsplash)

Google på trapperne med ny AI-assistent: Vil kunne købe ind og booke billetter på din computer for dig

Google kan være på vej med en ny AI-assistent, der skal kunne booke billetter, købe varer og meget andet på internettet for dig.

Google er på vej med en ny AI-assistent, der vil kunne udføre en lang række opgaver for sin ‘ejer’ - herunder indkøb, billet-bookning og lignende.

Google er for tiden ved at udvikle assistenten i et projekt, der internt bliver kaldt for ‘Project Jarvis.’

Ifølge The Information er arbejdet så langt fremme, at Google vil kunne løfte sløret for første preview allerede i december.

Motoren under Jarvis bliver en version af Googles Gemini.

Et af de grundlæggende elementer i Jarvis bliver, at løsningen skal være browser-baseret og indstillet ‘ab fabrik’ til Googles egen Chrome-browser.

Her skal Jarvis kunne anvendes af brugerne til at ‘automatisere hverdags-agtige og webbaserede opgaver,’ som det hedder.

Det kan eksempelvis være at booke billetter til fly, koncerter og lignende, indsamle oplysninger og researche informationer, købe produkter og varer via internettet og mange andre ting.

The Information skriver, at Jarvis vil blive i stand til at affotografere og fortolke websider og dernæst selv klikke på knapper og skrive tekst ind i tekstfelter og lignende på websiderne.

The Information skriver, at det meget vel kan være, at Google ikke vil lancere Jarvis bredt til december, men muligvis blot til et antal testere og udviklere, som skal gennemgå løsningen inden bred udrulning.

Også Microsoft, OpenAI og Apple er i gang med at kigge på løsninger i samme boldgade.

Microsoft arbejder således på Copilot Vision, som brugeren vil kunne tale med om de hjemmesider, der besøges.

På samme måde vil Apples kommende Intelligence-løsning kunne aflæse din skærm og blive i stand til at løse opgaver for dig på tværs af flere apps. Apple Intelligence ventes lanceret engang til næste år.

Ifølge The Verge er også OpenAI i gang med at udvikle en talestyret løsning, der kan betjene og håndtere en computer for brugeren, som eksempelvis vil kunne få løsningen til at overføre data til et spreadsheet, automatisk udfylde formularer og lignende.