Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

SAP skovler penge ind: Cloud-forretningen vokser med 25 procent

Det går godt for SAP - og det går især godt for selskabets cloud-forretning, der steg markant i tredje kvartal.

Den tyske softwaregigant SAP præsenterede mandag sit regnskab for tredje kvartal af 2024, og resultaterne viser, at selskabet fortsætter sin vækstrejse med solid fremgang på flere nøgleområder.

Det er især SAP’s cloud-forretning, der er drivkraften bag væksten, og selskabet opjusterer nu sine forventninger til årets samlede omsætning og indtjening.

Kraftig vækst i cloud-forretningen

SAP har formået at øge sin samlede omsætning med ni procent i tredje kvartal sammenlignet med året før, hvilket svarer til en omsætning på 8,5 milliarder euro, hvilket i danske kroner udgør cirka 63 milliarder kroner.

Cloud-forretningen, der er en central del af SAP’s strategi, har leveret en vækst i omsætningen på 25 procent i kvartalet. Det betyder, at der alene på cloud er blevet omsat for 32,5 milliarder kroner i tredje kvartal.

SAP’s Cloud ERP Suite, som er selskabets flagskibsprodukt inden for cloudbaserede ERP-løsninger, har set en markant vækst på 34 procent.

Opjusterer forventningerne til 2024

På baggrund af de stærke resultater opjusterer SAP nu sine forventninger til hele 2024. Virksomheden hæver sine udsigter for både omsætning fra cloud- og softwareforretningen samt for driftsindtjeningen og den frie pengestrøm.

Christian Klein, der er administrerende direktør hos SAP, udtrykte stor tilfredshed med udviklingen i regnskabet og hæftede sig særligt ved cloud-forretningens bidrag:

"Tredje kvartal var endnu et stærkt kvartal for SAP, og vi hæver nu selvsikkert vores forventninger til 2024. Væksten i vores cloud-forretning, især inden for Cloud ERP Suite, udviklede sig bemærkelsesværdigt godt,” lyder det fra Christian Klein i meddelelsen.

Regnskabet fik tirsdag SAP-aktien til at stige med 5,48 procent kort inde i børshandlen.