Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Google bløder op: Vil alligevel ikke dræbe de hukommelses-usikre sprog som C og C++

Ifølge søgegiganten kan det ikke betale sig at udskifte al kode skrevet i sprog som C++.

Google har et erklæret mål om at gøre sin kode mere hukommelses-sikker.

En vej til at opnå det mål er at erstatte eksisterende kode skrevet på mindre hukommelses-sikre sprog som C og C++ til mere hukommelses-sikre sprog som Rust, Java og Kotlin.

Ifølge en artikel i The Register påpeger Google dog, at det ikke er holdbart at erstatte al kode skrevet på de mindre hukommelsessikre sprog.

"Vores langsigtede mål er gradvist og konsekvent at integrere hukommelses-sikre sprog i Googles kodebaser, mens vi udfaser hukommelses-usikker kode i ny udvikling," skriver Alex Rebert, Chandler Carruth, Jen Engel og Andy Qin fra Google i en blog-post. De fortsætter:

"I betragtning af den mængde af ​​C++-kode, som vi bruger, forventer vi, at en vis mængde moden og stabil hukommelses-usikker kode bliver bevaret i det lange løb."

Det anslås, at omkring 70 procent af de alvorlige sårbarheder i hukommelses-usikre programmer skyldes hukommelses-sikkerheds-fejl.

De sårbarheder udnytter hackere til at skabe ravage.

Microsoft satser også på Rust

For nylig lød det fra Google, at dets Android-team har oplevet, at frekvensen for tilbagerulninger med Rust er under det halve i forhold til C++.

Det skrev Jeff Vander Stoep og Alex Rebert, softwareingeniører for Android-sikkerhed i Google, i et blogindlæg.

Microsoft har ligeledes gang i en stor satsning på Rust.

Det gælder for flere af Microsofts produkter. Windows-kernen får blandt andet implementeret Rust.

"Det grundlæggende mål her var at konvertere nogle af disse interne C++ datatyper til deres Rust-ækvivalenter," sagde David Weston, chef for OS-sikkerhed hos Microsoft ved BlueHat IL 2023 i Tel Aviv, Israel sidste år.

Microsoft Azures tekniske direktør, Mark Russinovich, har sågar advokeret for, at brugen af C og C++ bør stoppe, og at Rust burde tage over.

Så langt vil Google altså ikke gå.