Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk-stiftede Vivino åbner fysisk butik / Tesla-aktie falder efter afsløring af Elon Musks nye Cybercab / Fyringsrunde kan være på vej i omstridt kinesisk overvågningsfirma

Dansk-stiftede Vivino åbner fysisk butik. Tesla-aktie falder efter afsløring af Elon Musks nye Cybercab. Fyringsrunde kan være på vej i omstridt kinesisk overvågningsfirma. Nyt dansk eksperiment skal undersøge 300 teenageres brug af sociale medier, og så er det i dag 47 år siden, at Atari lancerede en legendarisk konsol.

Rise and shine, folkens

Det er i dag mandag 14. oktober, og ugens første morgen-briefing fra Computerworld er netop landet i din indbakke.

Denne morgen er det Jacob Wittorff, der sidder klar med kaffe på kanden og et helt arsenal af friske nyheder til dig.

Fredag aften blev årets EM i Cybersikkerhed afgjort, og her måtte Danmark, der vandt turneringen i 2022, nøjes med en fjerdeplads.

Det kan du læse mere om her.

Men lad komme videre til dagens morgen-briefing, hvor den første historie handler om en dansk app, som nu har valgt at åbne en fysisk butik.

Dansk-stiftede Vivino åbner fysisk butik

Vin-appen Vivino, der er stiftet af dansk-færøske Heine Zachariassen og danske Theis Søndergaard, åbner nu sin første fysiske butik.

Det skriver Børsen.

Der er tale om kombineret butik og vinbar, der kommer til at ligge i Singapore. Her vil brugerne kunne vælge 150 forskellige vin, der som minimum har fået en karakter på fire eller mere i Vivino-appen.

"Alle vine bliver præsenteret med et fuldt datasæt lige ved siden af. Der er brugernes vurdering af vinen, information om hvordan den smager og anmeldelser. Hvis du ikke ved, hvad du gerne vil købe, er der skærme, hvor du kan gennemgå en test,” siger Heini Zachariassen til Børsen.

Han oplyser desuden til Børsen, at Vivino har ambitioner om at åbne flere butikker, hvis butikken i Singapore viser sig at være en succes.

Tesla-aktie falder efter afsløring af Elon Musks nye Cybercab

Torsdag løftede Elon Musk og Tesla sløret for selskabets kommende selvkørende bil, Cybercab, der hverken er udstyret med rat eller pedaler.

Men præsentationen skuffede investorerne, og den fik selskabets aktie til at falde med 9 procent i løbet af fredagen.

Ifølge Financial Times svarer det til, at der blev barberet 67 milliarder dollar af Teslas markedsværdi.

Fyringsrunde kan være på vej i omstridt kinesisk overvågningsfirma

Det omstridte kinesiske overvågningsfirma HIKvision kan være på vej med en fyringsrunde.

Det skriver South China Morning Post.

HIKVision har været ramt af omfattende amerikanske sanktioner, og det er ifølge avisen en medvirkende årsag til, at selskabet nu planlægge at fyre op mod 1.000 ansatte i Kina.

En stor del af dem er i selskabets forsknings- og udviklingsafdeling.

Det danske Vejrdirektoratet har blandt andet brugt kameraer fra HIKvision, men i sommer meldte direktoratet, at man af sikkerhedshensyn vil fjerne de kinesiske kameraer fra de danske veje.

Nyt dansk eksperiment: Vil undersøge 300 teenageres brug af sociale medier

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er klar til at sætte et nyt eksperiment i søen, der skal undersøge om unge mennesker kan gøres mere bevidste om deres brug af sociale medier.

Som led i styrelsens eksperiment skal 300 unge mennesker i alderen 13 til 17 år installere en app på deres telefoner, som bliver aktiveret, når de deltager bruger sociale medier.

Appen stiller blandt andet deltagerne forskellige spørgsmål, der skal få dem til at reflektere over deres brug af sociale medier.

I dag for 47 år siden: Atari lancerer legendarisk konsol

Den 14. oktober 1977 lancerer Atari spillekonsollen VCS (Video Computer System), der også er kendt som Atari 2600.

Med i pakken fulgte to joystick, to såkaldte padle controllere og et spil. Blandt de mest populære spil til konsollen var Space Invaders og Pac-Man.