LIVE-BLOG:Følg det danske landsholds jagt på guld ved finalen i EM i cybersikkerhed

Artikel top billede

Berømt internettjeneste hacket: 31 millioner brugere har fået stjålet deres data

Internet Archive har fået stjålet en database, der indeholder e-mail-adresser, brugernavne og adgangskoder på millioner af brugere.

Hackere har stjålet en database, der indeholder 31 millioner unikke e-mail-adresser, fra internet-tjenesten Internet Archive, der står bag den såkaldte "Wayback Machine".

Det stod klart, at siden var blevet hacket, da besøgende onsdag blev mødt af en java-script-advarsel skabt af hackerne.

“Har du nogensinde haft på fornemmelsen, at Internet Archive hænger i laser og konstant er på randen af et katastrofalt sikkerhedsbrud? Det er lige sket. Til 31 millioner af jer – vi ses på HIBP,” lød advarslen.

HIBP er henvisning til hjemmesiden Have I Been Pwned, hvor folk kan tjekke om deres brugernavne eller adgangskoder er dukket op i et datalæk

Stor database er stjålet

Ifølge mediet The Bleeping Computer er Internet Achives autentifikations database der er blevet stjålet.

Udover e-mail-adresserne indeholder databasen også brugernavne og adgangskoder på registrerede brugere af siden.

Troy Hunt, der står bag Have I Been Pwned, oplyser til Bleeping Computer, at hackerne bag angrebet for ni dage siden delte en SQLfil på 6,4 gb, der indeholder databasen.

Det er endnu uvist, hvordan hackere har haft held med at bryde ind i Internet Achives systemer.

Internet Achive blev stiftet i 1996 med en målsætning om at “give universal adgang til al viden," og tjenesten som bliver drevet af en non-profit organisation i Californien har lige siden arkiveret internetsider fra hele verden.

Tjenesten blev også i foråret ramt af et cyberangreb, hvor tjenesten blev lagt ned af et længerevarende overbelastningsangreb: