Artikel top billede

(Foto: Frederik Therkildsen)

Spænding, nervøsitet og en smule fri inden europæisk mester i cybersikkerhed kåres fredag aften

EM i cybersikkerhed, Torino. For at fastholde maksimal spænding efterlades alle i mørke, indtil vinderen af EM i cybersikkerhed kåres til stort awardshow fredag aften. Landstræner Jens Myrup Pedersen er spændt.

Danmark kom på en tredjeplads i torsdagens Attack & Defense til EM i cybersikkerhed i Torino.

En væsentlig forbedring af konkurrencens første halvdel, hvor det blev til en femte plads (officielt sjette-plads men Canada er et gæsteland og kan ikke vinde EM).

“Jeg er et stolt af et hold, der kender til fair play. I har gjort det rigtigt godt. Nyd aftenen,” lød det fra Jens Myrup Pedersen kort efter klokken 18:00 torsdag, hvor konkurrencen sluttede.
Du kan læse hele Computerworlds live-dækning af slaget her:

Resultatet er stadig ukendt. Pointsystemet er en anelse uigennemsigtigt til Capture the flag-konkurrencer. En snedig fordelingsalgoritme er sammensat til at vægte de to discipliner ens.

Og så fryser begge scoreboards to timer før afslutning for at opretholde mest mulig spænding for de 370 cyberatleter og deres trænerstab.

“Det kan blive alt mellem tredje- og en syvende-plads. Jeg tror ikke, jeg kommer til at sove meget i nat,” forklarede landstræneren, inden han gik til køjs torsdag.

Visitkort på en Game Boy

Med terningerne kastet for alle hold blev skuldrene sænket, og særligt det amerikanske hold var hurtigt over de danske spillere for at udveksle klistermærker.

FE-klistermærket og “you are guys are toxic”-udklip af en Discord-chat blev byttet med ‘USA National Cyber Team.”

En estisk spiller trak endda en ny Nintendo Game Boy frem med det japanske spil Streetfighter VII, hvor han connectede med Pollygot.

“Det er bare ligesom et visitkort,” lød det fra den estiske spiller.

Til den italienske buffet med masser af pizzaer begyndte hovedbruddene for alvor. Hvem tror du vinder? Hvem er din top fem?

Selv om Tyskland har klaret sig rigtigt godt med en henholdsvis første- og andenplads i de to konkurrencer, så var en af trænerne ikke klar til at påtage sig favoritrollen.

Sælg ikke skindet før bjørnen er skudt, afvent champagnepropperne, men det virker snarere som et kollektivt imposter syndrom, hvor de unge mennesker ikke helt forstår, at de faktisk er nogle af verdens bedste hackere.

“Årets konkurrence viser, at flere og flere europæiske lande er blevet bedre til cybersikkerhed, det er svært at være utilfreds med,” sagde Jens Myrup Pedersen umiddelbart efter stillingen frøs til Computerworlds live-blog, som du kan læse her.