EPJ vil sætte skub i tavle-pc-salg

Med næste version af Windows og drevet af projekter som indførelsen af elektroniske patientjournaler vil der komme gang i salget af tavle-pc'er eller Tablet PC. Det mener producenten Fujitsu-Siemens, som ikke er enig med analysefirmaet IDC om, at de rene tavle-pc'er vil forsvinde.

Tavle-pc'en er ikke en død sild, men det store rykind vil først komme, når Microsoft næste år er klar med næste version af styresystemet Windows, der har kodenavnet Longhorn.

Alligevel ser produktchef Thomas Mardahl fra Fujitsu-Siemens allerede nu en stigning i markedet.

- Vi har flere projekter i gang end før, og sådan noget som elektroniske patientjournaler vil få markedet til at boome, siger Thomas Mardahl.

Han mener, at en af grundene til, at der nu begynder at komme gang i efterspørgslen på tavle-pc'er, der er baseret på Microsofts Tablet PC, er, at virksomhederne nu har mere tillid til trådløse teknologier.

Savner dansk version

Ifølge analysefirmaet IDC udgør tavle-pc'er blot en halv procent af de solgte bærbare pc'er i Danmark. Det tal bekræfter Thomas Mardahl, men han er til gengæld ikke enig med IDC, som forudser, at de rene tavle-pc'er vil uddø.

Konkurrenten Acer har helt udfaset de rene tavle-pc'er til fordel for bærbare, hvor skærmen kan vendes, så pc'en konverteres til en tavle-pc.

- De konvertible er mere beregnet på skoleelever, og der mangler vi endnu den danske skriftgenkendelse. Når Microsoft kommer med Longhorn, så kommer de danske funktioner også, siger Thomas Mardahl.

En svaghed ved de konvertible er blandt andet holdbarheden i forhold til, at tavle-pc'er i dag mest er egnet til brugere med helt konkrete behov, hvor arbejdet ofte foregår udendørs.

I forhold til de nærmeste konkurrerende produkter, den almindelige bærbare pc og den håndholdte computer, PDA'en, så er Tablet PC også mere egnet til blandt andet projekter inden for sundhedsvæsenet.

Microsoft fastlægger kravene til Tablet PC-formatet, og et af kravene, som er med til at trække prisen i vejret, er, at skærmen ikke blot skal være trykfølsom. Den skal være en aktiv digitizer. Det betyder, at en Tablet PC kan bruges til at lave gyldige underskrifter.

Projektorienteret

Indtil Longhorn udkommer, hvor Microsoft formentligt vil slå mere på tromme for Tablet PC, så erkender Thomas Mardahl dog, at målgruppen er meget begrænset til brugere med helt konkrete behov.

- Det er meget projektorienteret, men der er ingen tvivl om, at de rene tavle-pc'er vil bestå. Det vil nok fortsat være et niche-produkt, mens der vil være mere vækst på dem med vendbar skærm, siger Thomas Mardahl.

Microsofts bestyrelsesformand Bill Gates gentog for nylig sin tro på Tablet PC. I 2001 forudsagde han, at det ville være den mest solgte type bærbare inden for fem år.

Det er stadig målet, men Bill Gates erkendte samtidig, at det nok ville tage længere tid, end han havde spået i 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere