Tavle-pc'er fjerner dobbeltarbejde

Bygningsingeniørerne hos konsulentfirmaet Energi- & Ingeniørgruppen behøver behøver ikke længere taste deres håndskrevne notater ind på pc'en, når de kommer hjem til kontoret. Udstyret med en tavle-pc kan tilstandsrapporten sendes hjem med tilhørende tegninger via mobilen og dermed spare over en times arbejde.

For konsulentfirmaet Energi- & Ingeniørgruppen sparer tavle-pc'er, eller Tablet PC, mere end en times ekstra arbejde, hver gang selskabets bygningsingeniører skal udfærdige en tilstandsrapport.

It-chef Søren Kristensen undrer sig derfor over, hvorfor der er så få, der har fået øjnene op for pc'en, der hverken er en bærbar eller en håndholdt computer, PDA.

- Vores bygningsingeniører bruger halvanden time på at gå rundt ude på ejendommen og udfærdige tilstandsrapporten. Før skulle de tilbage på kontoret og bruge halvanden time på at lægge den ind på pc'en. Det dobbeltarbejde sparer vi nu, forklarer Søren Kristensen.

Nu sendes skemaerne direkte hjem til kontoret ved hjælp af et modem med GPRS.

Software af egen avl

Foreløbig er seks af selskabets bygningsingeniører blevet udrustet med en Tablet PC, men der er allerede købt maskiner til 20.

Softwaren, som selskabet bruger til tilstandsrapporterne er udviklet internt i firmaet, og derfor tager selskabet det et skridt af gangen.

- Når man udvikler selv, så er der ting, der kan drille, siger Søren Kristensen.

Softwaren er udviklet i .Net, men til en række opgaver er standard-softwaren i Tablet PC'en tilstrækkeligt.

Eksempelvis benytter bygningsingeniørerne sig af det program, som følger med Tablet PC til notater, når de skal tegne skitser eller lave en plantegning.

Tilstandsrapporterne udarbejdes hovedsageligt som spørgeskemaer, men netop fordi der også skal tegninger til vandt Tablet PC over en bærbar pc eller en PDA.

Den bærbare er uegnet til at tegne på, når bygningsingeniørerne bevæger sig rundt ude på ejendommene, mens PDA'ens skærm er for lille.

- De her folk er ikke altid folk med små hænder, forklarer Søren Kristensen.

Skal kunne smides med

Ingeniørfirmaet havde i første omgang kasseret Tablet PC'en, da de første modeller kom på markedet. Hardwaren var for langsom, og modellerne med svingskærm var for tunge og ikke solide nok.

- Vores krav er, at de skal kunne holde til at blive smidt med, og så skal de kunne klare sollys, siger Søren Kristensen.

Med Tablet PC'en er det også blevet muligt at forbedre kvaliteten af tilstandsrapporterne. Softwaren kan hjælpe med kvalitetssikring på stedet, og blandt andet bruges billeder som hjælpemiddel.

Når bygningsingeniøren finder en skade, så kan han nu sammenligne med billeder af lignende skader, så han bedre kan vurdere dens omfang.

Tablet PC'er udgør ifølge analysefirmaet IDC blot en halv procent af de solgte bærbare pc'er i Danmark. Det undrer Søren Kristensen.

- Vores kunder er blandt andet ejendomsmæglere, og vi spørger dem, hvorfor de ikke bruger en Tablet PC. Men folk har ikke opdaget fordelene, siger Søren Kristensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere