Artikel top billede

(Foto: SAP/PR)

Danske David Pontoppidan skal stå i spidsen for SAP's AI-satsning i Norden

ERP-kæmpen SAP udnævner en dansker til chef for forretnings-AI på tværs af de nordiske lande og Baltikum.

Den tyske leverandør af forretningssoftware, SAP, som også er det største europæiske software-selskab, udnævner danske David Pontoppidan til Head of SAP Business AI på tværs af de nordiske og baltiske lande.

Hans nye rolle bliver at lede og drive opbygningen samt udrulningen af SAP Business AI på tværs af de lande.

”Det er med stor ydmyghed og begejstring, at jeg kaster mig over opgaven. Når jeg tænker på, at 77 procent af verdens handelstransaktioner berører en SAP-applikation, og hvor mange virksomheder vi samarbejder med på tværs af Norden og Baltikum, så ser jeg en sand guldgrube af virksomhedsspecifik viden, erfaring og indsigt, der kan omsættes til konkret kunde- og markedsværdi ved hjælp af AI.”

Sådan siger den nye AI-chef i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Den påvirkning, som kunstig intelligens forventes at have på verdensøkonomien i de næste tre år, er enorm. Morgan Stanley og McKinsey estimerede for nyligt, at potentialet for generativ AI vil tilføje en værdi på op til 25 billioner kroner. Vi taler om noget, der svarer til størrelsen af Tysklands bruttonationalprodukt!”.

David Pontoppidan skal blandt andet understøtte nordiske og baltiske kunder og partnere med strategiske AI-programmer på tværs af SAP’s løsninger og arbejde med adoption af AI-initiativer.

Han arbejder med tre nøgleparametre, fortæller han; kritikalitet, kontekst, og klarhed.

”Har det, vi arbejder med, kritisk værdi for virksomheden? Kan vi tage udgangspunkt i deres semantiske datakontekst for at skabe noget virkelighedsnært? Og er der klarhed over, hvad den kunstige intelligens kan opnå? Det er her, vi i SAP kan tilføre en værdi, andre spillere ikke kan, netop med det branchespecifikke datagrundlag og den brede løsningsportefølje vi sidder på", siger David Pontoppidan.

David Pontoppidans udnævnelse sker kort tid efter, at en anden dansker for nylig fik en forfremmelse hos SAP, da Jesper Schleimann i april blev Head of Business AI i Europa.

David Pontoppidan vil per 1. september referere direkte til Jesper Schleimann og have base i København.

Pontoppidan kommer fra en stilling som toprådgiver hos SAP i EMEA-området.