Artikel top billede

Trifork taber over halvdelen af overskuddet: "2024 har været mere udfordrende, end vi forventede"

Trifork blev noteret på den danske børs i 2021 til en pris på 150 kroner per aktie - i dag kan du købe aktien for 100 kroner.

2024 har ikke været, som Trifork havde håbet eller troet.

Mandag nedjusterede Trifork sine forventninger til resten af året – for tredje gang i år.

Her til morgen præsenterede det dansk-stiftede softwareselskab sit halvårsregnskab for 2024.

Et regnskab, der viser et kraftigt fald i overskuddet før skat, som lyder på 24,9 millioner kroner i andet halvår af 2024, sammenlignet med 68 millioner kroner i samme halvår sidste år – altså et fald på over 63 procent.

”Andet kvartal og første halvdel af 2024 har været mere udfordrende, end vi forventede, da vi gik ind i året,” udtaler stifter og CEO i Trifork, Jørn Larsen, i regnskabet.

Samtidig faldt omsætningen til 767 millioner kroner fra 783 millioner kroner i første halvår af 2023.

”Blandt de private virksomheder har vi endnu ikke været i stand til at øge antallet af nye engagementer til en størrelse, hvor de kompenserer for tabet af omsætning fra engagementer, der blev forsinket eller stoppet i 4. og 1. kvartal,” uddyber Jørn Larsen.

Det var dog ikke udelukkende dårlige nyheder, Trifork kunne præsentere i går.

Udover nedjusteringen annoncerede Trifork, at Udviklings- og Forenklingsstyrelsen blandt andet havde valgt dem som leverandør af en række softwareopgaver til skattevæsnet – i en rammeaftale til 3,3 milliarder kroner.

”Jeg er dog glad for at se, at vi efter en hård start på året i vores offentlige forretning i Danmark nu vinder og leverer på nye opgaver, som har kompenseret for reduktionen i omfanget af andre opgaver,” udtaler Jørn Larsen yderligere i regnskabet.

Trifork har ansat 109 personer i løbet af det seneste år og har nu 1.174 medarbejdere.

En dårlig investering

Trifork blev noteret på den danske børs i 2021 til en pris på 150 kroner per aktie, men det har ikke været nogen god forretning at være aktionær i selskabet.

I skrivende stund koster en Trifork-aktie nemlig kun 100,20 kroner – altså er den 33 procent billigere end for tre år siden, mens andre it-aktier er steget markant.

Efter gårsdagens nedjustering forventer Trifork nu en årlig omsætning i spændet mellem 1,6 og 1,64 milliarder kroner. Før lød forventningen på 1,64 til 1,72 milliarder kroner.

Nedjusteringerne er sket som følge af et "langsomt forretningsmiljø med forlængede beslutningscyklusser blandt både private og offentlige kunder," hvilket Trifork tidligere har meddelt.

Larsen er stadig ”meget positiv”

Profitabiliteten i Trifork ligger ifølge Jørn Larsen også under det ønskede niveau, men it-iværksætteren understreger, at Trifork-koncernen følger den strategiske plan, som er lagt.

Denne plan inkluderer øget fokus på egne softwareprodukter, forbedrede konferenceaktiviteter, og en reorganisering af Cyber Protection-teams og leveringsmodeller.

”Med alt det banebrydende arbejde, vi bliver anerkendt for, er jeg stadig meget positiv over for de mellem- og langsigtede udsigter for Trifork Group, selv om 2024 ikke bliver så godt som forventet.”

Han pointerer desuden, at Trifork vil fortsætte med at foretage opkøb.

I løbet af de seneste tre måneder har Trifork købt Sapere Group (SAP-integration) og Marstrand (planlægningsværktøjer) i Danmark, mens de i USA har købt Spantree Technology Group (skalering af forretningskritiske systemer).