Artikel top billede

(Foto: Trifork PR)

Trifork nedjusterer for tredje gang siden nytår: Her er selskabets nye forventninger til fremtiden

Det er især et svagt halvår i Trifork-segmenter, der betyder, at Trifork atter en gang skal justere på forventningerne for 2024.

I maj måned nedjusterede Trifork senest forventningerne til 2024 i grundet "langsomt forretningsmiljø med forlængede beslutningscyklusser blandt både private og offentlige kunder."

Nu har selskabet endnu en gang været nødsaget til at nedjustere sine forventninger.

Det sker i forbindelse med selskabets præsentation af regnskabet for andet kvartal af 2024, som lander 20. august.

Færre indtægter fra tredjepartslicenser og hardware

For mens Trifork forventede en omsætning på 1,64-1,72 milliarder kroner, så lyder forventningen nu, at man lander mellem 1,6-1,64 milliarder kroner i stedet.

Selskabet har også justeret sine forventninger til EBITDA i Trifork-segmentet til et niveau på mellem 231-254 millioner kroner, mens forventningen tidligere lød på mellem 254 millioner og 283 millioner kroner.

Nedjusteringen skyldes primært udfordringer i Triforks "Build" og "Run"-segmenter, hvor "Build" viste en marginal vækst i omsætning på 0,1 procent i andet kvartal, mens "Run" oplevede et markant fald i omsætningen på hele 19,2 procent.

Denne nedgang i "Run" kan ifølge selskabet i høj grad tilskrives færre indtægter fra tredjepartslicenser og hardware, selvom kerneforretningen i segmentet dog viste en beskeden vækst.

Mere udfordrende halvår end forventet

Jørn Larsen, som er administrerende direktør for Trifork Group, beskriver første halvår af 2024 som mere udfordrende end virksomheden havde forventet.

Han påpeger, at Trifork ikke har formået at erstatte de tabte indtægter fra forsinkede eller stoppede projekter fra slutningen af 2023.

Han fremhæver dog, at virksomheden har vundet nye kontrakter i den danske offentlige sektor, hvilket har hjulpet med at opveje nogle af tabene fra tidligere på året.

Selvom profitabiliteten ifølge Jørn Larsen stadig ligger under det ønskede niveau, så understreger han, at koncernen følger den strategiske plan.

Planen inkluderer øget fokus på egne softwareprodukter, forbedrede konferenceaktiviteter, og en reorganisering af Cyber Protection-teams og leveringsmodeller.

"Vi fortsætter med at investere i forretningsudvikling og søger samtidig at finde mere effektive arbejdsmetoder for at kontrollere omkostningerne," lyder det fra den administrerende direktør i en skriftlig kommentar.

Trods et skuffende 2024, så er Jørn Larsen dog mere optimistisk på længere sigt.

"Med alt det banebrydende arbejde, vi bliver anerkendt for, er jeg stadig meget positiv omkring Trifork Groups fremtidsudsigter på mellemlang og lang sigt."