Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Stoler ikke på Android: Microsoft tvinger en række ansatte over på iPhone

Microsoft vil have alle kinesiske ansatte til at skifte fra Android til iPhone ved al arbejdsrelateret brug, og det er ikke frivilligt for medarbejderne at vælge. (Opdateret)

Microsoft har beordret sine ansatte i Kina til at vælge iPhone som arbejdstelefon over Android.

Det sker grundet it-sikkerhedsbekymringer vedrørende Android-enheder, eftersom Googles Android-tjenester ikke er til stede i Kina.

Skiftet skal være sket inden september, skriver Bloomberg på baggrund af en intern meddelelse til de kinesiske Microsoft-ansatte. Ansatte, der lige nu benytter en Android-arbejdstelefon vil få tildelt en iPhone 15.

Microsoft vil kræve, at de ansatte i Kina skal bruge en iPhone til at logge ind og verificere deres identitet gennem Microsoft Authenticator-adgangskodeadministratoren og Identity Pass-appen, skriver mediet.

Det sker efter to cyberangreb, hvor kinesiske hackere trængte igennem Microsoft-konti hos den amerikanske regering og fik adgang til 60.000 dokumenter, og hvor russiske hackere trængte igennem sikkerhedsnettet hos selve Microsoft og fik adgang til mailkonti hos en række chefer hos Microsoft.

Særligt det kinesiske angreb, som gruppen Storm-0558 stod bag har skabt problemer for Microsoft, da den amerikanske regering er stærkt utilfreds med hændelse.

Blandt andet har Kongressen haft Microsofts politiske chef Brad Smith inde til en høring om, hvad selskabet nu vil gøre for at undgå sådanne episoder i fremtiden.

Microsoft har siden lanceret en række sikkerhedsinitiativer.

Microsoft har i foråret også meddelt kinesiske ansatte, at de bør forlade Kina. Disse ansatte er blevet tilbudt kontorpladser i andre lande.

"Det at tilbyde interne muligheder er en regelmæssig del af at lede vores globale forretning. Som en del af denne proces delte vi en frivillig intern overførselsmulighed med en undergruppe af medarbejdere," meddelte Microsoft i et skriftligt svar til Reuters tilbage i maj.

(Opdateret med flere detaljer om, hvorfor Microsoft ikke vil bruge Androids i Kina, hvilket skyldes manglen på tilstedeværelse af Androi-services i landet.)