Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Googles Gemini kommer nu som dansk mobilapp / Unit IT køber forretningsenhed fra Cepheo – 10 ansatte følger med / Dansk Erhverv vil have flere investeringer i cyberværnepligten / New York planlægger regulering af sociale medier

Morgen-briefing: Googles Gemini kommer nu som dansk mobilapp / Unit IT køber forretningsenhed fra Cepheo – 10 ansatte følger med / Dansk Erhverv vil have flere investeringer i cyberværnepligten / New York planlægger regulering af sociale medier

Velkommen til torsdagens morgenbriefing, som er leveret af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om opkøb, Gemini på dansk og en opfordring til politikerne.

Googles Gemini kommer nu som dansk mobilapp

Googles AI-chatbot Gemini kommer nu som mobilapp på dansk.

Det meddeler selskabet.

App’en har før været lanceret i USA og andre europæisk lande, og så er det så blevet Danmarks tur.

”Der er rigtig mange hverdagssituationer, hvor man ikke lige sidder foran computeren, og hvor Gemini kan være en hjælp. På jobbet, i supermarkedet, i fitnesscenteret etc. Appen er et vigtigt skridt på vejen mod at skabe en endnu mere hjælpsom og personlig assistent, der kan højne både produktiviteten og kreativiteten, når man har brug for det,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark i en meddelelse.

Unit IT køber forretningsenhed fra Cepheo – 10 ansatte følger med

Unit IT overtager fra 1. juni 2024 Infrastructure Managed Services-området fra Cepheo.

Det skriver Unit IT i en pressemeddelelse.

Derudover outsourcer Cepheo deres interne it og modern workplace support til Unit IT.

Med opkøbet følger 10 medarbejdere og omkring 40 kunder.

”Vi er utroligt glade for at kunne byde både vores nye kolleger og en række kunder velkomne til Unit IT, som en del af vores aftale med Cepheo,” siger Jess Julin Ibsen, CEO for Unit IT, i meddelelsen.

Dansk Erhverv vil have flere investeringer i cyberværnepligten

Den stigende cybertrussel kræver politisk handling og derfor bør antallet af cyberværnepligtige øges.

Det mener Dansk Erhverv. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og Center for Cybersikkerhed har tirsdag hævet trusselsvurderingen på cybersikkerhedsområdet for destruktive angreb fra lav til middel.

"Den nye trusselsvurdering viser, at moderne sikkerhedspolitik er blevet digitalt, og der er desværre ikke nogen grund til at tro, at udviklingen bliver bedre. Tværtimod. Vi lever i usikre tider."

"Det gælder både den geopolitisk situation i Europa og globalt. Og det gælder teknologisk. Cybersikkerhedstruslen bliver derfor stadig mere kompleks og avanceret. Det bliver nemmere at angribe og sværere at forsvare sig,” siger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, i en meddelelse.

New York planlægger regulering af sociale medier

Den amerikanske delstat New York arbejder på at regulerer sociale mediers algoritmer for yngre brugere, så forældresamtykke bliver nødvendigt, for at platformene kan udsende automatiserede feeds og notifikationer.

Det skriver Wall Street Journal.

Formålet er at beskytte mindreårige brugere mod skadeligt indhold i deres feeds.