Kina intensiverer udskiftningen af vestlig teknologi med kinesiske alternativer og har allerede postet store summer i at få gennemført udskiftningen af computerudstyr.
Nu forventes det, at mens man fra styrets side vil øge fokus på banker og teleselskaber.
Dette sker som reaktion på spændinger med USA og handelssanktioner, der har ramt Kina og kinesiske virksomheder.
Det skriver Berlingske.
Fordobling af udbud skal hjælpe til med udskiftningen
Et tydeligt eksempel på denne tendens er det seneste års antal udbud fra den kinesiske regering, militær og statslige virksomheder, som er blevet fordoblet.
Samtidig er værdien af disse udbud mere end tredoblet.
Alle statsejede virksomheder fik i 2022 en frist på fem år - indtil 2027 - til at have skiftet al kontorsoftware til kinesisk software.
For mens amerikanerne og europæerne eksempelvis har forbudt Huawei og ZTE at levere udstyr til 5G og har udelukket kinesiske selskaber fra andet, der kan betegne som kritisk infrastruktur, så lurer frygten for overvågning også den anden vej, lyder det.
Huawei den store vinder - men Kina er stadig afhængig af vestlig teknologi
Som mundheldet lyder, så må det, der udad tabes, indad vindes.
Og det lader til at præcis det, der er ved at ske for Huaweis vedkommende.
For mens selskabet er gået glip af en masse store kontrakter i USA og Europa, så lader det til, at selskabet nu kan vinde noget af det tabte hjem igen i Kina.
Selskabet producerer nemlig alt fra chips til software og vil derfor være et af de selskaber i Kina, der kommer til at skulle erstatte al udenlandsk hardware og software.
Men selv om Kina har flere store tech-selskaber, der står på spring for at erstatte vestlig teknologi, så er landet fortsat meget afhængig af teknologi udefra.
Det gælder især chips og software fra eksempelvis Qualcomm og styresystemerne iOS og Android.