Fransk regering sælger teleaktier for 34 mia.

Den franske regering vil høvle af den rekordhøje gæld, som tynger landet. Frankrigs nyudnævnte premierminister lægger derfor ud med at sælge stats-aktier i France Telecom til en værdi af 34 milliarder kroner.

Den franske regering vil med salg af mellem seks og otte procent af aktierne i France Telecom nedbringe statens rekordhøje gæld.

I første omgang sælger regeringen 152 millioner aktier - et antal, der muligvis vil blive forhøjet til 198 millioner kroner.

Aktierne har en markedsværdi på minimum 34 milliarder kroner.

Salget af aktieposten er ifølge nyhedsbureauet Bloomberg den første handling af nyudnævnte premierminister Dominique de Villepin.

Regeringen har som målsætning at reducere det offentlige Frankrigs gæld til 62 procent af bruttonationalproduktet i 2008 fra anslåede 65 procent i år, hvilket er det højeste nogensinde.

Sidste år solgte regeringen 10,85 procent af aktierne i France Telecom for 38 milliarder kroner.

Aktien er hidtil faldet 6,1 procent i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere