Finsk direktør vil sætte fut under Fujitsu

Fujitsu vil frem over stepperne på outsourcing-området I Danmark. Selskabets nye finske direktør, der i torsdags afløste danske Morten Svendsen, vil løfte outsourcing-forretningen til at fylde fra en femtedel til halvdelen af forretningen, som den er det i den øvrige koncern.

Fujitsu skal frem på banen på outsourcing-markedet i Danmark for it-drift for både den offentlige og private sektor.

Det er en del af selskabets nye finske direktør Jarmo Lönnfors' plan for Fujitsu i Danmark.

I sidste uge afløste han med øjeblikkelig virkning danske Morten Svendsen på posten som administrerende direktør.

- Infrastruktur er hjertet i forretningen i England, Sverige, Norge og Finland, og den rolle har det slet ikke i Danmark, siger Jarmo Lönnfors på sin fjerde arbejdsdag som direktør i Danmark.

Skal øge indtjening

Han vurderer umiddelbart, at cirka 80 procent af styrken i dag er beskæftiget med applikationsforretningen, hvor især kommunerne fylder meget i kundekredsen, og 20 procent er beskæftiget inden for infrastruktur.

- Den situation skal vi ændre på, så den bliver mere afbalanceret og i retning af 50/50, siger Jarmo Lönnfors.

Balancen skal vel og mærke nås via ekspansion af infrastruktur-forretningen og ikke reduktion af applikations-forretningen.

Tværtimod vil der ifølge direktøren også være fokus på at føre applikations-forretningen yderligere frem.

I direktørens første seks måneder på pinden er det imidlertid evnen til at tjene penge, der får et nærmere eftersyn.

- Vi skal I første omgang sørge for, at vi har en god indtjening, og derefter vil vi fokusere på vækst, siger Jarmo Lönnfors.

Tung Fujitsu-kapacitet

Finske Jarmo Lönnfors har været i Fujitsu i 18 år og kommer fra en stilling i Fujitsu i Finland, hvor han har siddet som chef for en noget større organisation end Fujitsu I Danmark.

Med ansvar for kunder i den finansielle branche, handel og fødevarer samt ansvaret for storkunden Nokia, er finnen vant til ansvaret for 500 medarbejdere og en omsætning tæt på en milliard.

Alligevel ser han frem til at sidde i spidsen for den mindre organisation I Danmark.

- Det er en god udfordring at finde vejen til vækst og vende forretningen til succes, siger Jarmo Lönnfors.

Han har i øvrigt et godt forkendskab til organisationen i Danmark, understreger han.

I tidligere organisationsstruktur i koncernen har han i perioden 2000 til 2002 siddet som hovedansvarlig for Fujitsus software-forretning, derunder den danske organisation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere