Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk: Slut med at blokere for uønskede følgere på X / 14 anholdt i sag om afrikansk cyber-netværk / Efter ulykker: Halvdelen af robot-taxaerne skal af vejene

Morgen-briefing: Elon Musk: Slut med at blokere for uønskede følgere på X / 14 anholdt i sag om afrikansk cyber-netværk / Efter ulykker: Halvdelen af robot-taxaerne skal af vejene

God morgen og velkommen til denne uges første morgen-briefing fra Computerworld.

Med dagens dugfriske nyhedsoversigt er din morgenvært Niels de Boissezon.

Elon Musk: Slut med at blokere for uønskede følgere på X

Den amerikanske rigmand og ejer af det sociale medie Twitter, nu kaldet X, melder ud, at det fremover ikke skal være muligt at blokere for uønsket opmærksomhed fra følgere på X.

Funktionen vil alene forblive som mulighed blandt brugernes private beskeder.

”Blokering vil blive fjernet som ’mulighed’, på nær blandt direkte beskeder,” lød det i en besked fra rigmanden på X op til weekenden.

Beskeden var et svar på X-brugerens ’Tesla Owners Silicon Valley’ (Tesla-ejere fra Silicon Valley, red.) konto, hvor der blev spurgt hvorvidt ’der nogensinde har været grunde til at blokere nogen på det sociale mediet’.

X-brugere har siden påpeget, at muligheden for at blokere brugere er et krav for at være tilgængelig på Apples og Google respektive app-økosystemer, henholdsvis App Store og Googles Play butik.

Et brud på de retningslinjer kan medføre, at X-appen vil blive fjernet fra de to vigtigste app-butikker på markedet.

14 anholdt i sag om afrikansk cyber-netværk

Interpol anholder 14 formodede cyber-kriminelle, som den internationale politimyndighed mener står bag 20.674 mistænkelige netværk fordelt på 25 afrikanske lande.

Netværkene menes at stå for cyber-kriminalitet, der har bragt tab med sig for over 270 millioner kroner, skriver netmediet The Register.

Politiaktionen involverede både Interpol, Afripol, samt sikkerhedsvirksomhederne Uppsala Security og Group-IB. Anholdelserne er sket i Nigeria, Cameroun, Mauritius, Gambia og Kenya.

Ved anholdelserne blev 615 malware hosting-sites samtidig lukket ned.

Efter ulykker: Halvdelen af robot-taxaerne skal af vejene

Den amerikanske robot-teknologivirksomhed Cruise skal indskrænke sin flåde af selvkørende taxaer i byen San Fransisco til det halve.

Det sker efter at selskabets flåde har været involveret i en stribe ulykker over den seneste uge, hvilket har resulteret i et påbud fra den californiske færdselsmyndighed, Department of Motor Vehicles (DMV) skriver finansmediet CNBC.

”DMV er i kontakt med Cruise og politimyndighederne, for at få klarlagt forholdene og har bedt Cruise at reducere sin aktive flåde til det halve med øjeblikkelig virkning indtil en undersøgelse er foretaget og at Cruise har rettet det fornødne for at øge færdselssikkerheden,” lyder det i en besked fra Californiens DMV.

Cruise er et datterselskab til bilgiganten General Motors, som tidligere på måneden meddelte, at det operer med en flåde på 300 selvkørende taxaer om natten og 100 om dagen.

Blandt de højt-profilerede ulykker fra selskabets seneste uger er et sammenstød med et udrykningskøretøj, en selvkørende taxa som forulykkede i vådt cement samt en påkørsel fra en anden bilist.

Krypto-ekspert: Tiden er ovre for NFT’er til 100.000 dollar

En af krypto-markedernes stjerne-produkter NFT’er (Non-Fungible Tokens) er i svær knibe, efter et ekstremt kursridt i 2021 og 2022.

Flere eksperter og analytikere vurderer nu, at hypen omkring teknologien er ovre, mens der samtidig tvivles om den nogensinde vil blomstre igen, skriver Børsen.

Mens en NFT – et blockchain-sikret værk - fra kollektion ’Bored Apes’ i april 2022 kunne indbringe næsten tre millioner kroner, kan disse nu erhverves for under 400 kroner.

”Hele den her gimmick-trend, hvor man så Bored Apes og andre NFT-serier blive solgt for mere end 100.000 dollar stykket, vil jeg nok kategorisere som værende helt dødt,” siger Saxo Banks kryptoanalytiker Mads Eberhardt til mediet, mens han samtidig vurderer, at han ikke regner med, at det vil vende tilbage foreløbigt.