Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Prisbombe fra Fyn - 1,5 Gbit for 95 kroner om måneden / GOG Håndbold får nyt fokus på cybersikkerhed / Nu vokser antallet af ladestandere hurtigere end antallet af nye el-biler

Morgen-briefing: Prisbombe fra Fyn - 1,5 Gbit for 95 kroner om måneden / GOG Håndbold får nyt fokus på cybersikkerhed / Nu vokser antallet af ladestandere hurtigere end antallet af nye el-biler / Storbritanniens planer for egen chipproduktion får kølig modtagelse.

Mornings. Så er Computerworlds fremskudte lyttepost mod syd atter i aktiv tjeneste. Lyttebøjerne er sendt til overfladen, og der er fuld skrue på lamper og håndtag på dashboardet. Og her så den morgenbriefing, der i første take kom ud af det. Niels Veileborg ønsker god fornøjelse.

Prisbombe fra Fyn - 1,5 Gbit for 95 kroner om måneden

Vi er jo blevet så vant til, at alting stiger. Senest fik denne skribent eksempelvis besked fra TV2 om, at familiens Play-abonnement stiger næsten 25 procent uden nogen synderlig god forklaring.

I det lys er der forfriskende nyt fra Fyn, hvor Dyrup-Sanderum Antenneforening med 4.500 medlemmer nu er klar til at levere en internetforbindelse til sine medlemmer på 1,5 Gbit for kun 95 kroner om måneden.

”At Dyrup-Sanderum Antenneforening kan tilbyde landets højeste internethastighed til almindelige forbrugere til under den halve pris hænger sammen med, at vi er en andelsforening frem for et stort teleselskab. Vi tilbyder vores medlemmer det, som kablerne kan præstere til en fair pris og med en god og nærværende service. Hverken mere eller mindre,” siger formanden for antenneforeningen, Henrik Lindholm.

Og mere nyt fra Fyn.

GOG Håndbold får nyt fokus på cybersikkerhed

Håndboldklubben GOG får nu cybersikkerhedsløsninger fra Acronis implementeret af det fynske it-konsulenthus, Kortermann-IT.

"GOG er en af Danmarks bedste klubber, som forstår vigtigheden af databeskyttelse og cybersikkerhed og anerkender, at teknologi og sport går hånd i hånd. Uden cyberbeskyttelse kan følsomme oplysninger om atleter, trænere og hold lække eller gå tabt, hvilket kan føre til økonomiske tab og juridiske problemer," siger Mikael Johanson, Acronis Regional Sales Director Nordics.

Nu vokser antallet af ladestandere hurtigere end antallet af nye el-biler

Der er for alvor fart på antallet af offentligt tilgængelige ladestandere på tværs af landet. Alene i første kvartal af 2023 er der blevet etableret 1.910 nye ladepunkter i Danmark, hvilket svarer til en stigning på 21 procent i forhold til sidste kvartal af 2022.

Siden september 2022 er antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter steget forholdsvist mere end antallet af elbiler. Hvor der i september 2022 var knap 14 elbiler pr. ladepunkt, var der i marts 2023 godt 11 elbiler pr. ladepunkt.

Ser man nærmere på tallene for, hvor antallet af ladestandere pr. 1.000 indbyggere er højst, er det ikke kun storbyerne, der er langt fremme. Fanø Kommune indtager førstepladsen, der er efterfulgt af Frederiksberg på en andenplads, hvorefter Tårnby, København og Ærø indtager de efterfølgende tre pladser i top-5.

Storbritanniens planer for egen chipproduktion får kølig modtagelse

Storbritannien satser 1,3 milliarder pund - svarende til godt 11 milliarder kroner - på markant at styrke briternes egenproduktion af chips. Men det er en alt for svag satsning, lyder det fra flere aktører i branchen ifølge Reuters.

AI-chipdesignerfirmaet Graphcore kalder satsningen for beskeden i forhold til lande som Tyskland, og chefen for Paragraf, som er en af chipindustriens underleverandører, kalder slet og ret satsningen for slap.