Amerikanske eksperter: Gem alle e-mails

Gem alle e-mails, lyder amerikanske eksperters råd til virksomheder efter, at den finansielle rådgiver Morgan Stanley er dømt til at betale 8,5 milliarder kroner i erstatningssag. Selskabet har gentagne gange ikke kunnet fremskaffe historiske e-mails på dommerens opfordring.

En kendelse om erstatning på 8,5 milliarder kroner i en sag ved en amerikansk domstol er en lærestreg, som alle virksomheder bør tage ved lære af.

Læresætningen lyder kort og godt: Gem alle e-mails ? og er eksperternes råd oven på dommen.

I den omtalte erstatningssag er det den finansielle rådgivervirksomhed Morgan Stanley, der ifølge retten skal betale milliardæren Ronald Perelman erstatningen på de 8,5 milliarder kroner.

Ifølge nyhedsbureauet Reuter var dommeren frustreret over Morgan Stanleys gentagne afvisninger af at kunne levere e-mails til modpartens advokater.

Skærpet kurs

Wall Street-firmaet Morgan Stanley var i 1998 rådgiver for selskabet Sunbeam, da Ronald Perelman solgte sit eget selskab Coleman til netop Sunbeam.

Som en del af betalingen fik milliardæren aktier i Sunbeam, der imidlertid gik konkurs i 2001 og dermed efterlod Ronald Perelman med en bunke værdiløse aktier.

Dommeren havde pålagt juryen alene at tage stilling til, om milliardæren havde baseret sin beslutning om salg på baggrund af oplysninger fra Morgan Stanley.

Flere sager peger ifølge Reuters i retning af, at amerikanske domstole har skærpet kursen over for virksomhedernes evne til at fremskaffe udsendte og modtagne emails.

I juli måned sidste år var det den Schweiziske bank UBS, der tabte en sex-diskriminationssag på baggrund af dommerens vurdering af, at banken bevidst havde slettet en række væsentlige e-mails.

Brug telefonen

Tidligere var domstolene således mere lydhøre over for, at emails kunne forsvinde i mængden eller, der kunne være computerproblemer.

Nu er kursen mere, at virksomheder, der ikke kan fremskaffe e-mails, har noget at skjule.

En fare ved den nye kurs er, at selv emails fra ledere helt ned i laveste gulvhøjde nu vil blive gransket for uheldige formuleringer, der vil blive taget som udtryk for en overordnet politik for selskabet, mener professor.

- Der er en grund til, hvorfor nogle mennesker, og derunder advokater, foretrækker at bruge telefonen frem for at have skriftlig dokumentation for kommunikationen, siger professor Jay Ritter fra University of Florida.

Virksomheder, står dermed over for en hel ny udfordring i at informere og oplære medarbejdere i de juridiske aspekter, som der kan opstå ved at udsende e-mails.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere