Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt starter-kit til virksomheder med IoT-ambitioner

Udviklere og virksomheder, som vil træde ind i markedet for IoT-emheder med edge-funktionalitet kan måske komme hurtigt i gang ved hjælp af et nyt starterkit fra VIA.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

IoT-markedet er i hastig vækst – over 10 procent om året. Mange af enhederne er efterhånden af edge-typen, der kan behandle og levere data direkte fra det sted, hvor enhederne er sat til at fungere. Det gør databehandlingen hurtigere og mere effektiv. Nu er det tilsyneladende blevet nemmere at komme i gang med udviklingen af egne edge-produkter. Taiwan-firmaet VIA har lanceret et starterkit for virksomheder og udviklere.

VIA SOM-9X35 Starter Kit skal gøre det muligt at kickstarte en udviklingsproces, forklarer leverandøren.

Her er komponenterne i kittet

Kittet drives af en firkernet MediaTek i350-processor og leveres med en 7" stor LCD-skærm med touchfunktion, et 13 MP HD-kameramodul, to højttalere og en mikrofon.

Data overføres trådløst eller med kabel med en Wi-Fi-sender (802.11 ac), Bluetooth 5.0 eller Ethernet. Der er mulighed for 4G-understøttelse.

VIA SOM-9X35 BSP understøtter på softwaresiden Yocto 3.1 and Android 10.

Spirende markedsmuligheder

"I takt med at AI bevæger sig mere og mere ud til kanten, stiger efterspørgslen efter stærke og overkommelige edge-enheder med styrken og fleksibiliteten til at køre intelligente vision-applikationer såsom ansigts-, objekt-, gestus- og bevægelsesgenkendelse med en eksponentiel hastighed," forklarer Richard Brown, som er vicepresident i VIA Technologies, og tilføjer og markedsperspektivet:

"Ved at kombinere de centrale computer-, video- og displaykomponenter i en enkelt pakke gør VIA SOM-9X35 Starter Kit vores kunder i stand til at sætte gang i udviklingen af innovative enheder og dermed drage fordel af de spirende markedsmuligheder.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere