64-bit-Windows-versioner på gaden i dag

Microsoft lancerer i dag sine versioner af Windows til pc-processorer med understøttelse af 64-bit. De nye Windows-versioner er primært rettet mod de professionelle brugere af arbejdsstationer, hvor der allerede findes 64-bit-programmer.

Microsoft sender i dag officielt sine versioner af Windows til 64-bit-processorer fra AMD og Intel på markedet.

Windows XP og Windows Server 2003 i x64-udgaverne er fortrinsvis rettet mod arbejdsstationer, og kommer ikke i dansksprogede udgaver.

- De fleste af de her brugere kører i forvejen med engelske applikationer og arbejder mest i applikationen frem for styresystemet, siger produktchef Nis Bank Lorentzen fra Microsoft i Danmark.

Lanceringen af Microsofts Windows-version til denne 64-bit-platform har været længe ventet af især chipproducenten AMD, som hidtil har måttet hente støtte hos andre styresystemer.

32-bit på 64-bit

Microsoft har i forvejen en 64-bit Windows til Intels Itanium-platform, som imidlertid kun er rettet mod tunge server-systemer.

Imidlertid lancerede først AMD og senere rivalen Intel 64-bit-processorer, der bygger på den eksisterende x86-platform.

64-bit-teknologien som anvendes på x86-platformen er kompatibel med den eksisterende 32-bit-teknologi, som anvendes i pc'er.

Det betyder, at det er muligt at anvende 32-bit-programmer på en pc, der har en processor med 64-bit-udvidelser, som Intel kalder det.

Ifølge Microsoft er der dog problemer med at afvikle visse 32-bit-programmer i 64-bit-miljøet.

Fremtidssikring

Microsofts lancering kommer efter, at både AMD og Intel har meldt ud, at fremtiden tilhører 64-bit-processorer.

Desuden er der allerede solgt mange af de nye processorer, ligesom flere applikationer er dukket op. Det er dog primært de professionelle brugere, der har størst gavn af 64-bit.

- 64-bit er først interessant i det øjeblik, du har en 64-bit-applikation. Lige nu ville det være at stikke blår i øjnene på den almindelige forbruger, hvis vi gik ud og sagde, at de skulle have 64-bit nu, siger Nis Bank Lorentzen.

Han peger dog på, at det kan være en god idé for virksomheder at overveje 64-bit for at fremtidssikre sig, når de går ud og indkøber nyt it-udstyr.

Den næste generation af Windows, som er kendt under kodenavnet Longhorn, vil også understøtte 64-bit-processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere