Onsdagens aviser om it

Rejs på tommelfingeren via nettet. Cybercity-ejer vil sælge tidligere TDC-selskab. Radikale: Fiberplaner skal have politisk ro. Udenrigsministeriet skal hjælpe Systematic. Dansk musikportal får bogmærke på Nokia-mobil. Deadline Games opgiver at hente 25 mio.

Rejs på tommelfingeren via nettet

Lars René Petersen og Jakob Munksgaard fra København har åbnet hjemmesiden www.turen.dk, hvor man kan finde et lift hos en chauffør med plads i bilen i stedet for at stole på sin tommelfinger, når man står på landevejen. De to unge fyre mener, at konceptet er attraktivt for studerende og bilister, der ofte kører den samme tur. I Tyskland er en tilsvarende side, www.mitfahrzentrale.de, blevet en stor succes med op mod 70.000 daglige tilbud om samkørsel. (Jyllands-Posten)

Cybercity-ejer vil sælge tidligere TDC-selskab

Den amerikanske kapitalfond Advent International stod sidste sommer bag købet af det TDC-ejede selskab Dan Net, som siden er lagt sammen med konkurrenten Mach. TDC fik 1,2 milliarder kroner for det stærkt profitable Dan Net. Nu er Advent, der også har sat Cybercity på salgslisten, klar til at tjene på sin investering og sælge Mach, der har den tidligere TDC-kronprins Lars Torpe Christoffersen som administrerende direktør. Dan Net blev stiftet af det daværende KTAS sammen med IBM Danmark i 1987. (Jyllands-Posten)

Radikale: Fiberplaner skal have politisk ro
Det Radikale Venstre mener, at politikerne og regeringen skal melde klart ud om elselskabernes planer om etablere fibernet, så selskaberne får ro til at skabe et alternativt bredbåndsnet. "Om ti-tyve-tredive år kan dette vise sig at være den vigtigste beslutning, vi nogen sinde har truffet. Derfor skal vi sikre stabile rammer," siger Morten Helveg Petersen, der er it-ordfører for de Radikale. Også energiselskaberne melder ud, at de vil have politisk klarhed om, hvad de må og ikke må. Hvis lovgivningen er en barriere, er de Radikale klar til at kigge på både forsyningspligten og kommunalfuldmagten. Den radikale udmelding kommer forud for en større konference onsdag på Christiansborg om elselskabernes bredbåndsplaner. (Berlingske Tidende)

Udenrigsministeriet skal hjælpe Systematic

Århus-firmaet Systematic Software Engineering vil øge samarbejdet med det danske udenrigsministerium og Danmarks Eksportråd og i langt større omfang bruge ministeriets udsendte folk i marken. Halvdelen af Systematics omsætning på 219 millioner kroner hentes i dag på eksport til 28 lande. "Hele det udenrigsministerielle apparat kan via sine kontakter på de forskellige markeder fremskaffe vigtige oplysninger om kundepotentiale, udviklinger i markedet og konkurrenter, som vi ikke selv har en jordisk chance for at skaffe os. Og så er det i høj grad med til at åbne døre, at der står en kongekrone på deres visitkort," siger administrerende direktør Michael Holm. I praksis skal en nøglemedarbejder i Systematic fremover arbejde sammen med en account-manager i Danmarks Eksportråd, og Michael Holm forventer at spare en til to mand på samarbejdet. (Børsen)

Dansk musikportal får bogmærke på Nokia-mobil

Musikportalen Box.dk, som JP/Politikens Hus netop har lanceret, har indgået et samarbejde med mobilgiganten Nokia, så alle nye smartphones fra Nokia af typen 7710 som standard får et bogmærke til Box.dk i telefonen. "I en tid, hvor man kan spille poker, tage billeder og se film på sin mobil, er det naturligt, at mobilen også bliver vor tids walkman med direkte online-adgang til MP3-musik på nettet," siger Peter Strøhemann, der er projektleder for Box.dk. (Børsen)

Deadline Games opgiver at hente 25 mio.

Det ambitiøse spilfirma Deadline Games har i sidste øjeblik opgivet en planlagt aktieemission, som skulle have givet 25 millioner kroner og grundlag for vækst i selskabet. Udviklingen er overraskende, fordi Deadline Games tidligere har meldt om stor interesse fra mulige investorer i firmaet, der vil konkurrere med IO Interactive om at være Danmarks største spiludvikler. Administrerende direktør Chris Mottes forklarer udviklingen med, at Deadline Games forventer selv at kunne finansiere sin udvikling, fordi forhandlingerne om at sælge spillet Overdose, der har kostet 50 millioner kroner at udvikle, går godt. Håbet er at lange en million spil over disken. De manglende penge betyder dog, at nye spilprojekter må udsættes. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere