Nye strejker i TDC - 300 nedlægger arbejdet

Endnu en bølge af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser har ramt TDC på grund af selskabets planer om skære 630 ansatte i 2005 trods et milliardoverskud sidste år. Denne gang er det især teknikere på Fyn, der har nedlagt arbejdet.

Omkring 300 ansatte i TDC strejker her til eftermiddag på grund af de planlagte nedskæringer, som kommer trods et milliardoverskud i 2004.

Den overenskomststridige strejke begyndte allerede mandag, men har tirsdag spredt sig. Strejken kommer efter, der er sat navn på de første fyrede.

- Til eftermiddag er status, at der er lidt under 300 medarbejdere i alt, der strejker, spredt over Fyn og de større byer i Jylland, siger Peer Schaumburg-Müller, der er underdirektør i TDC's personaleafdeling.

Fællesmøde
De to parters repræsentanter i konflikten, DA og LO, har tirsdag holdt fællesmøde, og her er Dansk Metal blevet pålagt at sikre, at medarbejderne møder på arbejde i morgen.

Medarbejdernes utilfredshed skyldes specielt de fratrædelsesvilkår, som de stilles over for i forbindelse med massefyringen i TDC.

Samme kritikpunkt har lydt tidligere sammen med kritik af, at TDC ikke i tilstrækkelig grad giver de fyrede medarbejdere mulighed for at få nyt arbejde i TDC.

Den kritik har TDC delvist taget til sig ved at oprette en række akademier, som skal uddanne medarbejderne. Mellem 100 og 200 medarbejdere forventes at deltage i akademierne for kunderservice, butikker og salg.

Under halvdelen skal fyres

Ifølge Peer Schaumburg-Müller forventer TDC samtidig, at det ikke bliver op mod halvdelen af de 630 afskedigelser, som skal foregå gennem direkte fyringer. Han forventer, at tallet bliver noget lavere.

Dagens strejke kommer efter, at mellem 40 og 50 ansatte i TDC Hotline i marts gik i strejke på grund af dårlige arbejdsvilkår og i protest mod den fyringsrunde, der er undervejs i hele TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere